Drummer Vic, gitarist Werner en oprichter Glenn. De zanger van de Pikkedieve is Marc.© Margot De Clercq

Antwerpse band De Pikkedieve stelt eerste cd voor op zaterdag 4 mei: “Fantastisch optreden gehad in de Begijnenstraat”

Ekeren -

Met een grote portie humor en gestreepte gevangenistruitjes stelt de Antwerpse band De Pikkedieve zijn eerste cd voor in Café Derby. De heren maken komische teksten op al bestaande melodieën.

Margot De Clercq

Hun naam is het enige dat De Pikkedieve niet gestolen hebben. “We pikken eigenlijk muziek van anderen, uiteraard met toestemming, en schrijven daarop komische, nieuwe teksten”, legt gitarist en oprichter Glenn Pellis uit. De songs vormen nu samen de cd Woar. “We brengen zeer veel verschillende genres: rock, blues, kleinkunst, noem maar op. Het belangrijkste is dat humor centraal staat.”

Artiesten

En dat merk je ook bij de bandleden onderling. “Ik was muziek beginnen opnemen met een andere artiest uit het milieu, maar die zag het uiteindelijk niet zitten om een band te beginnen. Dus plaatste ik een zoekertje op sociale media en reageerde zanger Marc Stalmans daar op. Nadien zijn de andere bandleden komen smeken of ze ook in onze groep mochten.” “Ja amai, mijn knieën doen er nog zeer van”, lacht drummer Victor Boers.

Humor staat bij De Pikkedieve centraal. Rechts bovenaan schepen Marc Elseviers van Ekeren.© Margot De Clercq

 

De artiesten zijn goed op elkaar ingespeeld omdat ze ook in andere groepen samen muziek maken. Werner Cools die de elektrische gitaar bespeelt, zit samen met Glenn in ‘T Zèn Waai.

Met hun gestreepte outfits lijken ze net de gevangenis te zijn ontsnapt. En dat is niet helemaal gelogen. Want het optreden dat hen het beste is bijgebleven om hun groep op de kaart te zetten, was het bezoek aan de Begijnenstraat.

“Die vrouwen kwamen steeds dichterbij en waren duidelijk in vorm. We zijn daar met moeite met al onze kleren vertrokken. Het was nogal een job voor de cipiers om ontsnappingen tegen te gaan”, lacht Vic. “Daarom doen we nu geen optredens meer in de gevangenissen: te weinig cipiers om alles onder controle te houden”, pikt Glenn vlotjes in. Als afsluiter van de cd brengen ze het lied Zonder A, een ode aan Alex Boeye, het onlangs overleden lid van de Stranger. “Dat is wel spannend, want het is de eerste keer dat we het live brengen.”

De cd-voorstelling in café Derby is gratis en vindt plaats zaterdag 4 mei om 20 uur.

Schepen van Cultuur Marc Elseviers (N-VA) wil De Pikkedieve alvast een plaatsje geven op de Ekerse dorpsdag van 2 juni.© Margot De Clercq

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners