Een vijftigtal Mortselaren fietste mee langs de kruispunten.© RR

Fietstocht voor betere kruispunten: “Zolang er conflicten zijn, blijft het wachten op het volgende ongeval”

Mortsel -

Met de fietstocht Veilig op de Vélo vroeg Groen aandacht voor conflictsituaties tussen voetgangers, fietsers en voertuigen op de gewestwegen. Een vijftigtal deelnemers fietste langs punten die volgens de partij moeten worden aangepakt.

(fisp)

Groen Mortsel greep als aanleiding twee recente ongevallen aan waarbij fietsers werden aangereden door vrachtwagens op kruispunten in de stad. In september vorig jaar overleed een vrouw op de Liersesteenweg door een afslaande vrachtwagen, in april raakte een fietsende man zwaargewond na een aanrijding met een vrachtwagen op de Statielei.

LEES OOK. Fietser zwaargewond bij dodehoekongeval met vrachtwagen in Mortsel

“Elk ongeval is er een te veel, maar de opeenvolging van de twee ongevallen op korte tijd is pijnlijk. Dit moet voor het bestuur en wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer tot urgentie leiden. Deze ongevallen zijn geen toeval. Ze zijn het gevolg van keuzes. Zolang de conflicten blijven, dus tegelijk groen geven voor fietsers en voetgangers die oversteken en verkeer dat afslaat, blijft het wachten op het volgende ongeval. Er moeten gepaste maatregelen komen voor een conflictvrij Mortsel”, zegt Michiel Hubeau (Groen). De partij sluit niet uit dat er nog een Veilig op de Vélo-actie volgt als er geen verbeteringen komen.

LEES OOK. Wake voor dodelijk slachtoffer van dodehoekongeval op Liersesteenweg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mortsel