Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Marc Wilmots zegt dat hij verkeerd geciteerd is: "Klacht van familie Courtois is niet terecht"

Bondscoach Marc Wilmots en Thibaut Coutois na het verlies van Wales in de kwartfinale van het EK in 2016.Beeld Photo News

Marc Wilmots heeft via zijn advocaat Walter Van Steenbrugge voor het eerst gereageerd op de klacht die Thibaut en Thierry Courtois tegen hem hebben ingediend. Volgens hem werd Wilmots fout geciteerd. "Eigenlijk zouden Thibaut en Thierry Courtois de Franse journalisten moeten aanklagen."

Gisteren raakte bekend dat Belgisch keeper Thibaut Courtois en diens vader Thierry Marc Wilmots aanklagen voor laster en eerroof. Die laatste zou immers gezegd hebben dat papa Courtois de opstellingen van de Belgische ploeg lekten aan de pers.

"Klopt niet", laat Wilmots nu weten via zijn advocaat Walter Van Steenbrugge. "Marc Wilmots zei dat Franse journalisten beweerden dat zij kunnen bewijzen dat het lekken van de ploegopstelling het werk was van de vader van Thibaut Courtois en dat in dat geval die houding van niet veel respect getuigde voor het vaderland," verduidelijkt Van Steenbrugge.

"Nu houden diverse media voor dat Marc Wilmots die stelling zelf heeft geponeerd, wat manifest onjuist is en niet overeenstemt met de letterlijke weergave van het interview. Deze bewering in de mond leggen van Marc Wilmots is derhalve fout en schaadt mijn cliënt. Daarenboven heeft deze bewering ook al aanleiding gegeven tot veel bijkomende negatieve commentaren, vooral ook op sociale media, die erg kwetsend zijn voor mijn cliënt."

Van Steenbrugge vindt dan ook dat Thibaut en Thierry Courtois geen klacht moeten indienen tegen Wilmots, maar tegen de journalisten van L'Equipe TV. "Als vader en zoon Courtois menen strafklacht te moeten neerleggen omdat deze gezegdes, althans volgens hen, onwaar zijn, dan dienen zij zich uiteraard te richten tot de Franse journalisten die dit verkondigden tijdens een uitzending van Equipe TV, en bij uitbreiding tot de journalisten die deze interviews foutief weergaven en zij die dit klakkeloos en verkeerdelijk hebben overgenomen."