Qatar: onderhandelingen over bestand Gaza in gevoelige fase

Nieuws
De onderhandelingen over een staakt-het-vuren in Gaza dreigen vast te lopen, zegt de minister-president van Qatar. Volgens Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, die helpt bemiddelen, dreigt op punten een impasse. Veel meer liet hij daar niet over los.
anp
woensdag 17 april 2024 om 12:24
Afbeelding
beeld anp

‘We bevinden ons in een gevoelig stadium met enige blokkades, en we doen wat we kunnen om voor deze blokkades een oplossing te vinden’, aldus de eerste minister. Naast Qatar helpt ook Egypte met bemiddelen.

Al Thani veroordeelde wel de manier waarop Israël omgaat met de bevolking van Gaza. Volgens hem is sprake van het ‘collectief straffen’ van de Palestijnen in de strijd tegen Hamas. Collectief straffen is een oorlogsmisdaad.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Waakhond adviseert aanpassen coronavaccin om nieuwe variant

Een nieuwe variant van het coronavirus is dominant geworden en heeft de andere virusversies overvleugeld. Daarom adviseert de Europese toezichthouder voor vaccins, het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) in Amsterdam, om de coronavaccins aan te passen voor de komende vaccinatie..

Afbeelding

Bijna helft plekken Nationale Herdenking op Dam vergeven

'Het gaat hard' met de te vergeven plekken voor de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam. Dat laat een woordvoerster van het Nationaal Comité 4 en 5 mei dinsdag weten. Rond het middaguur waren meer dan 4500 van de 10.000 plekken gereserveerd.

Afbeelding

Turk die Israëlische agent neerstak doodgeschoten in Jeruzalem

In Jeruzalem is een Turkse man doodgeschoten door de politie, meldt de nieuwssite Times of Israel op basis van de politie. Hij had kort daarvoor een agent gestoken.

Afbeelding

Air France-KLM sluit schrappen banen niet uit bij kostenbesparing

Air France-KLM zoekt actief naar manieren om de kosten verder terug te dringen. Ook het schrappen van banen behoort tot de mogelijkheden, al is dat plan nog niet concreet, zei financieel topman Steven Zaat van het luchtvaartconcern in een toelichting op de kwartaalresultaten.

Afbeelding

Kamer boos over mogelijk versoepelde stikstofregels Schiphol

Partijen in de Tweede Kamer reageren boos op mogelijk versoepelde stikstofregels voor Schiphol. Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) heeft volgens NRC de regels zo afgezwakt dat de luchthaven vorig jaar makkelijker een natuurvergunning kon krijgen, waardoor het..

Afbeelding

Chinees technologieconcern Huawei maakt 564 procent meer winst

Het Chinese technologieconcern Huawei zag de winst in de eerste drie maanden van het jaar met 564 procent stijgen. Deze cijfers heeft het bedrijf aan de Chinese overheid geleverd. Omgerekend bedraagt de winst ruim 2,5 miljard euro.