Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Harold Versteeg

Politie betrapt snelheidsduivel op step in Sint-Genesius-Rode: "Step kon tot 99 km per uur rijden"

De politie heeft in Sint-Genesius-Rode een uitzonderlijk snelle stepper uit het verkeer gehaald. Toen ze de step op de rollen zetten, bleek dat die wel 99 kilometer per uur kon rijden. "Dat hebben we nog nooit meegemaakt", zegt commissaris Ken De Decker.

"Vrijdagavond deed de politie van de zone Sint-Genesius-Rode, Drogenbos en Linkebeek een controleactie tegen inbraken, waarbij we verdachte voertuigen en personen controleerden", zegt commissaris Ken De Decker. "Toen zagen we een stepper die duidelijk sneller reed dan de toegelaten snelheid."

"We hebben de man uit het verkeer gehaald en de step op de rollen gezet om na te kijken hoe snel die kon rijden. Maar plots kon de step niet sneller dan 25 kilometer per uur gaan. Dat verbaasde ons, want toen wij hem zagen steppen, ging de man wel degelijk veel sneller."

"Al snel ontdekten we een bepaald knopje waarmee de step opgedreven kon worden. Toen we dat indrukten, merkten we dat hij tot wel 99 kilometer per uur kon rijden. Dat gebeurt de jongste tijd wel vaker, maar dit is wel de snelste step die we al zijn tegengekomen."

De step werd meteen in beslag genomen. "De gevolgen hiervan kunnen zeer ernstig zijn. Dat geldt voor de stepper zelf, maar ook voor andere weggebruikers. Het is jammer dat er aan de kick van de snelheid wordt gedacht, in plaats van aan de veiligheid", besluit de commissaris.

Meest gelezen