Ouders van Maddie McCann doen wanhopige oproep: “Stop met ons uit te schelden”

© Photo News

De ouders van de verdwenen peuter Maddie McCann doen een wanhopige oproep. Hun dochtertje Madeleine is al tien jaar spoorloos, maar de verdwijningszaak weet nog steeds veel harten te beroeren. De ouders krijgen nu zo veel dreigbrieven en haatmail via hun website dat ze smeken om hen wat rust te gunnen: “Stop met ons uit te schelden!” vragen Kate en Gerry McCann.

mrra

LEES OOK. Verkocht als slavin of al jaren overleden? Zelfs 10 jaar later is de verdwijning van Maddie een mysterie

Er is al heel veel inkt gevloeid over de verdwijningszaak die al tien jaar in ons collectief geheugen gegrift staat. Verschillende theorieën doen de ronde over waarom de 3-jarige Madeleine McCann uit het Britse Rothley plots verdween uit een vakantiehuisje in Praia da Luz.

“Ouders zijn zelf schuldig”

Sommige internetgebruikers zijn er echter van overtuigd dat Maddies ouders Kate en Gerry zelf de schuldigen zijn in dit verhaal. Wanneer ze hen niet van moord beschuldigen, zeggen ze dat het hun eigen fout is dat Maddie verdween, omdat ze het meisje ’s nachts alleen achterlieten om tapas te gaan eten in een nabijgelegen restaurant. Die mensen schuwen geen woorden en bestoken de ouders met hun groffe reacties en scheldwoorden via hun website.

In een TV interview in mei vertelde Kate dat ze niet snapt waarom mensen zo hatelijk reageren. “Het kwetst ons en het choqueert. Je gelooft niet wat mensen allemaal schrijven. We maken ons vooral zorgen over onze twee andere kinderen Sean en Amelie. Zij zien dat ook en worden er op die manier slachtoffer van. We hebben alleen iets aan behulpzame reacties.”

Op hun website zijn er nu dan ook extra regels ingevoerd. “Stop met schelden. Stop met obscene woorden te gebruiken en stop met zo’n extreem gewelddadige taal te gebruiken. Vraag ons niets over de stand van het onderzoek”, zo schreef de webmaster. Wie zegt dat de ouders schuldig zijn, wordt geband. “Dit is geen plaats om te debatteren of het onderzoek te analyseren. Deze pagina is opgericht om steun te betuigen aan de familie van Madeleine en de officiële zoektocht naar het meisje. We willen dan ook iedereen bedanken die wel achter ons staat. Laten we samen werken om haar thuis te krijgen!”

Grotere zorgen

Maar de harde woorden op het internet zijn niet de enige zorg van de ouders. In april kregen de speurders nog 85.000 pond extra om de zoektocht verder te zetten. Nu dreigt de “operation Grange”, waar al meer dan 12 miljoen pond in is gestoken, tegen eind september echter zonder financiën te komen zitten. Dat wil zeggen dat er niet langer op zoek zal worden gegaan naar Maddie McCann. “Verschrikkelijk. Wij willen onze dochter terug of haar ontvoerder een straf zien krijgen”, zo reageren haar ouders. De Scotland Yard heeft deze week een nieuwe aanvraag voor extra geld ingediend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen