zaterdag 22 september 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Joris (links) en Jonas Swinnen: “Onze ouders kiezen geen kant.”  Raymond Lemmens

derde c: Zondag 15.00u: Kortessem VV - Godsheide VV

Broers Joris en Jonas Swinnen tegen elkaar

“Zondag eventjes vijanden”

Aanstaande zondag staat al een tijdje in het vet gemarkeerd in de kalender van de familie Swinnen. Dan spelen de broers Joris (Kortessem) en Jonas (Godsheide) namelijk voor het eerst in hun carrière tegen elkaar. “Normaal zijn we de beste vrienden, maar zondag zijn we toch eventjes vijanden”, knipoogt oudere broer Joris.

“We hebben wel een tijdje samen gespeeld bij Godsheide, maar nooit in de eerste ploeg”, aldus de 25-jarige Joris. “Ik ben toen trouwens na enkele wedstrijden uitgevallen met een zware knieblessure, die mij een jaar aan de kant heeft gehouden.”

“Een rechtstreeks duel zit er waarschijnlijk niet meteen in. We spelen namelijk allebei op de rechterzijde. Al zou het natuurlijk kunnen dat Joris, die iets aanvallender is ingesteld dan ik, af en toe van flank wisselt”, blikt de 21-jarige Jonas vooruit.

“Dat beslist de trainer natuurlijk”, lacht Joris. “Qua fysiek en duelkracht is Jonas trouwens wel sterker dan ik. Ik moet het dan weer meer van mijn loopvermogen hebben.”

De familie Swinnen houdt zich afzijdig in het duel. “Onze ouders kiezen geen kant. Ze komen wel iedere thuiswedstrijd supporteren, dus ook voor hen zal dit een speciale wedstrijd worden”, zegt Jonas. “Of we elkaar al wat aan ‘t uitdagen zijn? Uiteraard, dat hoort erbij natuurlijk.”

“Vóór de competitie had ik al laten vallen dat we sowieso zes op zes zouden pakken tegen Godsheide”, lacht Joris. “Na hun recente negen op negen laat Jonas het dan ook niet na om mij geregeld te plagen.”

Hoe je het ook draait of keert, beide ploegen hebben een eigenaardige competitiestart genomen. Godsheide ging met drie winstmatchen op rij vlekkeloos van start, terwijl Kortessem puntenloos onderaan bengelt.

“Dit is de beste start die we de laatste jaren hebben genomen”, glundert Jonas. “Onze trainer Philippe Neel heeft voor een goed blok gezorgd met de nodige ervaring en enorm veel vechtlust. We willen dan ook meedraaien in de linkerkolom, al mag je na zo’n start misschien zelfs al wat meer ambitie hebben.”

“Wij hadden al minstens twee punten meer moeten hebben hoor, we hebben al de nodige pech gehad. Vaak verloren we de wedstrijd al in de eerste helft en waren we na de rust veruit de betere ploeg, maar konden we niet meer scoren. We moeten alleszins nog niet panikeren, dan volgen de punten vanzelf. Hopelijk zondag al”, besluit Joris.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws