Lijsttrekker Diederik Vandendriessche krijgt Jo Ampe, Marie Misselyn, Luc Van Braekel en Tyson Kouraichi in steun bij Hove Beweegt.© RR

Diederik Vandendriessche trekt lijst van Hove Beweegt: “Ik ben kandidaat-burgemeester”

Hove -

Hove Beweegt, de oppositiepartij die sinds 1994 wordt gevormd door onafhankelijken, leden van Groen en Vooruit, heeft Diederik Vandendriessche aangeduid als lijsttrekker. Daarnaast maakt de partij nog vier namen bekend richting zondag 13 oktober.

Diederik Vandendriessche zetelt achttien jaar in de gemeenteraad en heeft zestien jaar ervaring in de provincieraad. “Wij gaan enthousiast en strijdvaardig richting oktober. De uitdagingen voor een klein dorp zijn gigantisch en daarom is het nu het moment om voor een ambitieus en innoverend Hove te gaan. Hove is een dorp waar we niemand achterlaten, want Hove is voor ons één team van 8.400 Hovenaars. Een prachtige gemeente die wij vol ambitie willen leiden. Dit maakt dat ik zeker kandidaat-burgemeester ben”, vertelt Vandendriessche.

Op nummer twee staat Marie Misselyn. Zij wil werk maken van een toegankelijk Hove met een sterkere lokale verbinding. Als lid van de jeugdraad, JAanimo en de speelpleinwerking hoopt Tyson Kouraichi van op de derde plaats verkozen te worden. Op die manier wil hij zich inzetten voor een jeugdbeleid voor alle kinderen en van een betaalbaar Hove voor iedereen.

Lijstduwers zijn Luc Van Braekel op plaats achttien en Jo Ampe op negentien. Luc Van Braekel is actief als advocaat. In de gemeente was hij voorzitter van het oudercomité Regina Pacis 1 en van 2003 tot 2023 was hij voorzitter van het Koninklijk Harmonieorkest van Hove. Hij is ook voorzitter van de non-profitorganisatie Nkoaranga-Watoto. Jo Ampe zit sinds de oprichting van de lokale partij in de gemeenteraad waarvan zes jaar als schepen. Tussen 2006 en 2012 zorgde hij als schepen mee voor Openbare Werken voor de heraanleg van de as Kapelstraat - Sint-Laureysplein - Boechoutsesteenweg in het centrum.

Op 22 mei viert Hove Beweegt zijn dertigste verjaardag. (fisp )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hove