De heraanleg van de Markt zorgt tussen eind maart en augustus voor hinder in het dorpscentrum.© RR

Heraanleg centrumstraten in Rumst: vernieuwing Markt van maart tot augustus

Rumst -

In de zomer van 2023 startte de heraanleg van een tien centrumstraten in Rumst. De vernieuwing van de Markt staat gepland van eind maart tot met de eerste week van augustus.

In maart worden de werken aan de Markt opgestart. De eerste fase gaat van start tussen park ’s Herenbeemden en Markt 22. Omwille van de visvijver en de stabiliteit van de woningen, mag er in deze zone niet met een normale droogzuiging, het oppompen van grondwater, worden gewerkt. Hierdoor moet de aannemer eerst een koffer maken van zes meter breed waarin later de grote riloleringsbuizen zullen gelegd worden. Om deze koffer te maken, dienen in dit gedeelte de nutsleidingen zo dicht mogelijk tegen de perceelgrenzen te worden gelegd.

Die nutswerken staan gepland in de laatste twee weken van april, sinds dinsdag is de aannemer al gestart met de voorbereidende werken. Tijdens deze fase is het straatgedeelte tussen het park en Markt 22 overdag niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel door. Ook de parking tussen de visput Hoop op Beet en het park zal dan via de Markt niet bereikbaar zijn, hiervoor verwijst de gemeente door naar de wandelweg naast de visput.

Op woensdag 10 april organiseert de gemeente een infomoment in de bibliotheek in de Schoolstraat. Om 19 uur zijn alle bewoners van de Markt welkom om info in te winnen en vragen te stellen. Binnenkort, in de loop van mei, volgt nog een tweede infomoment voor alle inwoners tussen de Hollebeekstraat en de Markt en Kerkstraat. Het einde van de heraanleg wordt verwacht in de eerste week van augustus.

Meer informatie over de werken via de gemeentelijke website.  (IT)
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rumst