© wf

BIN De Stevens uit startblokken, hele gemeente nu gecoverd door buurtinformatienetwerken

In het gemeentehuis ondertekenden burgemeester Luc Van Hove (CD&V), korpschef Rob Verbist van politiezone Zara en de BIN-coördinatoren het charter voor het nieuw BIN De Stevens.

Kristin Matthyssen

Het gaat om het negende buurtinformatienetwerk in Zandhoven en het 28ste in politiezone Zara (Zandhoven-Ranst). BIN De Stevens telt al 131 leden. Heel Zandhoven is nu gecoverd door BIN’s.

BIN De Stevens heeft betrekking op het hele gebied boven de Liersebaan richting De Stevens. Het gaat dus om de helft van Zandhoven-centrum. Op een paar straten na met zeer weinig bewoning zijn de vijf deelgemeenten van Zandhoven nu gecoverd door BIN's waar burgers mee waakzaam zijn en de politie verwittigen bij verdachte zaken. Omgekeerd verwittigt de politie ook de inwoners om uit te kijken.

In totaal zijn in de zone Zara nu 2.660 gezinnen en 107 zelfstandigen aangesloten bij een BIN. In heel de zone Zara zijn er 28, het BIN zelfstandigen Zandhoven en het BIN bedrijventerrein Ranst-Wommelgem inbegrepen.

Zandhoven was destijds een van de pioniers in Vlaanderen met BIN's. Zo werden BIN Den Driehoek en BIN Viesenbos al in 2000 actief. De buurtinformatienetwerken leverden ook al geregeld succes op in Zandhoven en Ranst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER