© JCD

Auto rijdt winkel van tankstation E40 binnen: één dode, twee zwaargewonden

Rond 21.30 uur is maandagavond een wagen met hoge snelheid ingereden op de winkel van een tankstation op de E40. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Drongen richting Brussel. De tol is loodzwaar: een persoon overleed, twee andere raakten zwaargewond. Zij zijn wel buiten levensgevaar.

evdg/thv/jcd

De overleden man is een Nederlander van middel­bare leeftijd. Hij stond koffie te drinken met twee van zijn collega’s in de shop. De collega’s raakten zwaar­gewond, maar zijn intussen buiten ­levensgevaar.

Volgens getuigen stond de auto eerst ter hoogte van de pompen. Hij scheurde daarna met hoge snelheid weg, recht op de winkel af. Of de bestuurder onwel is geworden dan wel andere bedoelingen had met de crash, wordt onderzocht. De politie gaat de beelden van de bewakingscamera’s bestuderen. Er wordt voorlopig wel uitgegaan van een spijtig ongeval.

Volgens An Schoonjans van het Gentse Parket is de bestuurder een 54-jarige man uit Oostende. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. “Hij werd gearresteerd, maar werd gelet op zijn toestand nog niet verhoord”, klinkt het. De bestuurder kwam er lichtgewond vanaf.

Enkele ooggetuigen zagen het allemaal gebeuren. “Het was alsof een bom ontplofte, ik maakte me klein en zag hoe rekken en andere brokstukken alle kanten uitvlogen. Het was rampzalig. Na enkele minuten had ik pas door dat het om een wagen ging. En dan zag ik de mensen liggen. Ongelofelijk. Die personen aan de koffiemachines moeten een zware klap gekregen hebben.”

“Ik snap het niet.” zegt een kassierster, “Ik zag hem aan de pomp en voor ik het wist hoorde ik een grote knal en brokstukken overal. Chaos, paniek en ongeloof.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER