Miljoen mensen willen Area 51 bestormen: “Laat ons die aliens zien”

Meer dan 1,061 miljoen mensen willen - als we een Facebookevent moeten geloven - de zwaarbewaakte Amerikaanse basis Area 51 bestormen op 20 september. En dat baart het Amerikaanse leger heel wat zorgen.

Aylin KOKSAL

‘Storm Area 51, they can’t stop all of us’, ‘bestorm Area 51, ze kunnen ons niet allemaal stoppen’, zo heet het Facebookevent dat ondertussen meer dan 1,061 miljoen aanwezigen telt. Meer dan 893.000 mensen zetten zich op ‘geïnteresseerd’. Volgens complottheorieën zijn er op die plek bewijzen van buitenaards leven.

De woordvoerster van de Air Force Laura McAndrews waarschuwde enkele dagen geleden dat “Area 51 een open trainingscentrum is voor de Amerikaanse luchtmacht. De U.S. Air Force staat altijd klaar om Amerika en haar bezittingen te beschermen.” Maar meer details over hoe de VS hun militaire sites beschermen, kwamen niet.

Complottheorieën

Area 51 is een broeihaard van complottheorieën, al decennialang is de basis het onderwerp van mysteries en intriges. Eerst werd de Amerikanen verteld dat het plek helemaal niet bestond. Het was in 2013 dat de CIA dat tegensprak, toen ze documenten vrijgaf op vraag van de George Washington University.

In die documenten stond dat Area 51 een testsite is voor vliegtuigen, zonder enige vermelding van buitenaards leven. Maar dat was niet genoeg om een einde te maken aan de mythes rond de site, velen geloofden dat op de site aliens en hun ruimteschepen verborgen zijn. De CIA heeft sindsdien nog extra informatie vrijgegeven over de tests die werden uitgevoerd, waardoor heel wat alientheorieën werden tegengesproken. In 2017 echter bevestigde het Pentagon het bestaan van een overheidsprogramma van 22 miljoen dollar om “abnormale ruimtevaartbedreigingen” (anomalous aerospace threats) te analyseren. En dat deed de fantasie van vele complottheoristen opnieuw op hol slaan.

Uit de hand gelopen grap

Vandaag geloven nog steeds veel Amerikanen dat op de basis bewijzen zouden zijn van buitenaards leven. Meer dan een miljoen mensen willen de plaats op 20 september bestormen. “We ontmoeten elkaar aan de toeristische attractie Area 51 Alien Center en zullen van daaruit onze bestorming coördineren. Als we lopen zoals Naruto (een personage uit animereeks Naruto, nvdr.) bewegen we sneller dan hun kogels. Laat ons die aliens bezichtigen”, klinkt het op het evenement. Hoewel het wellicht om een uit de hand gelopen grap gaat, lijkt de bezorgdheid bij het Amerikaanse leger wel oprecht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer