Dienstverlener KPMG voerde de studie uit. Zesennegentig procent van de Belgische CEO's gaat ervan uit dat hun bedrijf in de volgende drie jaar zal groeien. Daarmee zijn onze CEO's iets positiever dan het wereldwijde gemiddelde (90 procent) en het gemiddelde in de Benelux (80 procent).
Volledig scherm
Dienstverlener KPMG voerde de studie uit. Zesennegentig procent van de Belgische CEO's gaat ervan uit dat hun bedrijf in de volgende drie jaar zal groeien. Daarmee zijn onze CEO's iets positiever dan het wereldwijde gemiddelde (90 procent) en het gemiddelde in de Benelux (80 procent). © REUTERS

"Belgische CEO's optimistisch over de toekomst"

Belgische CEO's zijn in het algemeen optimistisch over de groei van hun eigen onderneming en de groei in eigen land, maar hebben minder vertrouwen in de wereldwijde economische groei. Operationele risico's, cyberveiligheid, technologische disruptie en geopolitieke veranderingen vormen de vier grootste uitdagingen voor de bedrijfsleiders. 

20 reacties

  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Alleen de CEO's begrijpen nog steeds niet als ze hun werknemers blijven uitpersen de boemerang eraan zal komen . Steeds meer mensen worden ziek, krijgen een burn-out waardoor de overigen nog meer uitgeperst worden tot die zeggen "foert"
  • Miguel Leboucq

    6 jaar geleden
    CEO's zijn enkel geinteresseerd in hun toekomst en bonussen aangezien ze om de 5 voeten van bedrijf veranderen.
  • Karel Van Beeck

    6 jaar geleden
    En KNC verwacht een serieuze afkoeling van de economie. Wat is het nu ?
  • Bart Verbeeck

    6 jaar geleden
    Ik heb 15 CEO gevraagd wat een bail-in betekend. 1 wist correct te antwoorden. CEO hebben weinig verstand van geldzaken. ps . is de CEO van deutsche bank ook niet net vervangen?
  • Daniel Wouters

    6 jaar geleden
    Belgische CEO's zijn vooral optimistisch over hun eigen toekomst.