Hold your Horses: Van der Poel wint eerste discipline op Masters, Meeusen springt het hoogst

Op de Soudal Cyclocross Masters in Waregem werd vanavond een nieuwe discipline voorgesteld ter gelegenheid van de afsluiter van het seizoen. De tijdrit en estafette van de voorgaande jaren werden vervangen door een nieuw concept: Hold your Horses. En meteen kroonde Mathieu van der Poel zich tot winnaar… In het hoogspringen was ploegmaat Tom Meeusen de beste.

vml, jcs

Bij Hold your Horses stellen alle renners zich op aan het begin van de laatste rechte lijn. Bij het eerste startschot moeten de deelnemers in hun pedalen klikken en voor onbepaalde tijd surplacen tussen de start en de aankomstlijn. Wie voet aan grond zet, over de aankomst rijdt of de nadar vastneemt, zet zichzelf buitenspel en wordt gediskwalificeerd. Andere renners hinderen is natuurlijk ook verboden. Het leverde meteen leuke beelden op:

Als het echte startschot klinkt, moeten de renners een kort rondje van ongeveer één kilometer rijden door het park. Het was dus zaak om zo kort mogelijk tegen de aankomstlijn te surplacen om zo vanaf de eerste lijn te vertrekken. Mathieu van der Poel was bij de pinken en won meteen de allereerste editie:

Meeusen wint hoogspringen

In het hoogspringen verging het Mathieu van der Poel minder goed: hij faalde op 55 centimeter:

De zege bleef echter binnen de ploeg want Tom Meeusen sprong het hoogste van het ganse pak. Hij faalde drie keer op 65 cm maar was de enige die foutloos bleef tot 60 cm.

Bij de vrouwen won wereldkampioene Sanne Cant de Hold your Horses:

Het overige programma:

20u00: wedstrijd elite vrouwen

20u30: wedstrijd elite mannen

21u10: podiumceremonies

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen