Treinbegeleidster Elke scoort met TikTok-video’s: “De filmpjes maak ik tijdens mijn pauze, zodat de treinen niet nog trager rijden”

Amper een half jaar geleden postte ze haar eerste filmpje op TikTok, nu scoort de Oost-Vlaamse Elke tienduizenden views met haar video’s over het wel en wee van haar job als treinbegeleider bij NMBS. “De filmpjes maak ik tijdens mijn pauze, zodat de treinen niet nog trager rijden”, zegt ze al lachend.

wvb

Het concept is poepsimpel. Met de microfoon in de ene hand en de smartphone in de andere roept ze zoals iedere dag de verschillende haltes af. Een van de voornaamste taken van een treinbegeleider. Maar hoe doodnormaal ook, de filmpjes slaan aan. De cijfers liegen er niet om: een enkel filmpje haalt makkelijk tienduizenden views. Haar best bekeken video overschrijdt zelfs de kaap van een half miljoen kliks. Op slechts zes maanden tijd wist ze een slordige 35.000 volgers bijeen te sprokkelen. “Ik had het totaal niet verwacht”, glundert Elke bij VTM Nieuws. “Ik ben per ongeluk viraal gegaan. Ik was gewoon een filmpje van mezelf aan het maken om TikTok uit te testen.”

Aanstekelijk enthousiasme

Voor ze er erg in had ontplofte de bewuste video, waarin ze zelfs niets zegt, compleet. En zo was de trein vertrokken. Met de filmpjes wil Elke het foute beeld dat mensen hebben over treinbegeleiders de wereld uit helpen en tonen hoe leuk ze de job vindt. Een stiel waar ze intussen vier jaar geleden door haar vader inrolde. “Het is echt een hele leuke job om te doen. Meestal hebben we zelfs géén vertragingen”, onderstreept ze. Filmpjes opnemen doet ze uitsluitend tijdens haar pauze’s. “Het is niet de bedoeling dat de treinen nog trager rijden”, knipoogt ze naar de stiptheid die weleens te wensen overlaat.

Haar enthousiasme werkt aanstekelijk, want intussen krijgt ze veel berichtjes van kijkers - vooral vrouwen - die interesse hebben om ook treinbegeleider te worden bij NMBS. En dat komt als geroepen, want de spoorwegmaatschappij zoekt momenteel nog 300 nieuwe treinbegeleiders. Vacatures die maar moeizaam ingevuld raken.

De video waar het allemaal mee begon is ondertussen al ruim 500.000 keer bekeken:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER