© AFP

Laurent Ciman (Los Angeles FC) houdt Borussia Dortmund op gelijkspel

Laurent Ciman heeft dinsdag met Los Angeles FC 1-1 gelijkgespeeld tegen Borussia Dortmund in een vriendschappelijke wedstrijd. Dortmund sleepte met een treffer van Maximilian Philipp in de 87e minuut een gelijkspel uit de brand, tien minuten na het openingsdoelpunt van Aaron Kovar.

In het met 22.000 toeschouwers gevulde Banc of California Stadium speelde Borussia-doelman Roman Weidenfeller, die een punt zet achter zijn carrière, zijn laatste wedstrijd. Peter Stöger, die door Lucien Favre opgevolgd wordt, zat dan weer voor het laatst op de bank bij de Borussen. Bij Dortmund ontbraken de voor het WK geselecteerde spelers.

Ciman, de aanvoerder bij de thuisploeg, werd na 51 minuten naar de kant gehaald. De verdediger behoort tot de 28-koppige voorselectie van bondscoach Roberto Martinez voor het WK.