Pep Guardiola legt uit waarom hij Kevin De Bruyne en Erling Haaland naar de kant haalde tijdens Champions League-uitschakeling: “Ze vroegen er zelf om”

Opvallend: Pep Guardiola haalde tegen Real Madrid sterspelers Erling Haaland en Kevin De Bruyne vervroegd naar de kant. Daardoor kon Manchester City in de verloren penaltyreeks geen beroep doen op zijn twee beste strafschopnemers.

Wim Conings

Haaland werd vervangen bij de start van de eerste verlenging, De Bruyne ging naar de kant diep in de tweede verlenging. “Maar ze vroegen er zelf om”, vertelde Pep Guardiola op de persconferentie na afloop van de partij. “Net zoals Manuel (Akanji, die ook vervangen werd, red), konden ze niet verder”, verwees hij naar last bij zijn twee sterspelers. “Ze speelden geweldig en ik ben geen grote fan van veel vervangingen, maar Kevin, Erling en Manu vroegen me allemaal gewisseld te worden.”

Pijnlijk, want Matteo Kovacic - die erop gekomen was voor De Bruyne - miste vervolgens zijn strafschop. Eerder had Bernardo Silva ook al een bal recht in de armen van Real-doelman Lunin getrapt, maar Guardiola wilde niemand een steen werpen. “Bernardo is een betrouwbare speler”, zei hij. “Hij wilde die penalty nemen en besliste hem zo te trappen. Het is wat het is.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer