Soren Kragh Andersen won vorig jaar in Frankfurt© AP

Allen naar Duitsland: Thibau Nys en Maxim Van Gils Belgische blikvangers in Frankfurt

Op 1 mei wordt er traditioneel gekoerst in en rond de Duitse grootstad Frankfurt. Er staan heel wat Belgische blikvangers aan de start van de Eschborn - Frankfurt Classic, met voorop Thibau Nys en Maxim Van Gils.

Beide renners etaleerden de voorbije weken hun uitstekende vorm. Nys (Lidl-Trek) won bij zijn seizoensdebuut meteen een lastige etappe in de Ronde van Romandië, Van Gils (Lotto Dstny) imponeerde met een derde plaats in de Waalse Pijl en een vierde in Luik-Bastenaken-Luik. Ook voor Oliver Naesen (Decathlon-AG2R) en Laurenz Rex (Intermarché-Wanty) zit de kleine break erop.

Met veertien teams uit de World Tour kunnen ze in Duitsland trouwens rekenen op een fraai deelnemersveld. Het parcours loopt eerst doorheen het Taunusgebergte met twee keer de beklimming van de Feldberg. Toch wordt er doorgaans gesprint in de binnenstad van Frankfurt. Vorig jaar bleef een groep van tien nog wel nipt uit de greep van het peloton. De zege was toen voor Søren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck), Arnaud De Lie won op luttele seconden de spurt van het peloton. (gvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen