Febe Poppe wil in Hamme indruk maken.© Geert Tresignie (GTG)

Wielrennen Vrouwen: Cyclis Classic in Hamme 

Nieuwe koers, nieuwe kans voor Febe Poppe (23) en Proximus-Cyclis CT: “We zijn verplicht om ons te laten opmerken”

Hamme -

Op woensdag 1 mei ziet de Cyclis Classic (1.2) het levenslicht. Deze nieuwe vrouwenkoers op de UCI-kalender is meteen ook de derde wedstrijd in het kader van de Lotto Ladies Cycling Cup. Hamme is de start- en aankomstplaats.

Geert Stevens

De rensters rijden in de Cyclis Classic zeven ronden van net geen twintig kilometer langs Zogge, Grembergen en Moerzeke, om dan terug in Hamme te belanden. Initiatiefnemer van de koers is Eddy Van Bunder, die ook teammanager is van de UCI-ploeg Proximus-Cyclis Cycling Team. “Er is een sterke link tussen onze ploeg en deze wedstrijd. Dus zijn we verplicht om ons te laten opmerken”, is Febe Poppe (23) duidelijk.

De renster uit Eksaarde maakte vorig seizoen een goede beurt in het regionale circuit, wat haar een plaatsje in de Wase UCI-ploeg opleverde. Ze mocht al deelnemen aan bijna alle World Tour-koersen waar de ploeg mocht starten. “Ik werd er meteen ingegooid in de Omloop Het Nieuwsblad”, zegt Poppe. “En nadien volgden nog tal van topkoersen. Maar ik haalde vaak het einde niet. Ik ben in de eerste plaats dankbaar voor de kansen die ik krijg om in deze klassiekers te mogen starten. Eigenlijk zet ik dit seizoen twee stappen tegelijkertijd. Van het kermiskoerscircuit naar de World Tour. Ik hoef er geen tekeningetje bij te maken, hè.”

Leerproces

Febe Poppe ziet de evolutie als een leerproces. “Eigenlijk leer ik bij in elke wedstrijd. Ik leef ook met de overtuiging dat ik het potentieel heb om nog beter te worden. Daarvoor moet mijn basis wel beter worden, en ook mijn positionering blijft een werkpunt.” Poppe werkt twee dagen per week als kinesiste en studeert ook nog een postgraduaat Sportkinestherapie. “De tijd die overblijft gaat voluit naar het trainen en de wedstrijden.”

Met de Cyclis Classic start een reeksje UCI-koersen waar World Tour-ploegen maar in kleine getale present tekenen. “Voor onze ploeg breekt nu een belangrijke periode aan om ons te tonen. Het zou leuk zijn als we woensdag in dit opzet zouden slagen. Nadien trek ik twee weken naar Italië om er te trainen en mijn basis te intensiveren. Het resultaat daarvan zou in de koersen van deze zomer tot uiting moeten komen”, besluit Poppe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER