© Jcr

Sint-Truiden: Sp.a hekelt opmaak nieuw bomenbeleidsplan

Op de gemeenteraad maandagavond stond de opmaak van een beleidsplan voor alle bomen op het grondgebied van Sint-Truiden. Dat bomenplan zou 105.000 euro kosten. Volgens schepen van Groen Hilde Vautmans (Open Vld) is dit plan noodzakelijk om in fases tot een kwalitatief beheer van de bomen in Sint-Truiden te komen. Sp.a-fractieleider Filip Moers is geschokt.

jcr

Moers gelooft stellig in een bomenbeleidsplan, maar niet dat zoiets om de vijf jaar aan herziening toe is. “Als voormalig schepen van Milieu heb ik tijdens de vorige legislatuur door Natuur en Landschapsbeheer vzw een dergelijk plan laten opmaken. Het betreft een zeer waardevolle en gedetailleerde inventaris waar alle bomen op ons grondgebied per straat staan beschreven. De boomsoort, het aantal bomen per straat, de coördinatiegegevens, de omtrek, de hoogte, vermoedelijk plantjaar, de conditie, het periodiek onderhoud met aantal manuren personeel en ten slotte het accidenteel onderhoud met manuren personeel en dit ook weergegeven in straatplannen met aanduiding waar ze staan. Uitgebreider kan men het niet laten maken en blijkbaar is er in de voorbije vijf jaar niets mee gebeurd”, zegt Moers.

Nochtans waren er drie bundels, eentje voor de bevoegde schepen en de andere twee waren voor de diensten. “Ik stel mij dan ook de vraag waar die bundels naartoe zijn”, zegt Moers. De sp.a-fractieleider wil graag zijn exemplaar afstaan als dat de stad 105.000 euro kan besparen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer