© GEVA

Oud gemeentehuis Niel-bij-As te koop

Het oude gemeentehuis van Niel-bij-As krijgt een nieuwe bestemming. Het gemeentebestuur denkt aan een woon-zorgcentrum, kinderdagverblijf of project voor begeleid zelfstandig wonen. Er wordt nu een wedstrijd uitgeschreven, maar elke inzending moet aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Geert VANLOFFELT

“Na de fusie met de gemeente As in 1971 werd het gemeentehuis van Niel-bij-As vooral gebruikt als polyvalente ruimte”, zegt burgemeester Tom Seurs (Voluit). “Later deden de gebouwen in de Hoogstraat dienst als klaslokalen voor de gemeentelijke basisschool. Maar nu de verbouwing van de school volledig is afgerond, willen we graag een sociale bestemming geven aan deze hele site van 13,39 are.”

Het gemeentebestuur denkt bijvoorbeeld aan een woon-zorgcentrum, kinderdagverblijf of

project voor begeleid zelfstandig wonen. “Er is heel wat mogelijk, want het voormalige gemeentehuis heeft geen specifieke architecturale waarde en is bijgevolg geen beschermd gebouw”, vervolgt Seurs.

Voorwaarden

Maar het gemeentebestuur stelt wel zelf enkele voorwaarden. Een commerciële functie is zo uitgesloten. “En de privémarkt is in deze regio in volle bloei, dus woongelegenheden zonder sociale invulling komen hier niet in aanmerking”, aldus Seurs.

Kandidaat-kopers dienen eveneens rekening te houden met de nabije omgeving. “Het project mag geen permanente parkeerdruk meebrengen en niet concurreren met bestaande of geplande functies in de buurt.”

“We willen een nieuwe invulling die een substantiële meerwaarde betekent voor Niel-bij-As. Daarom schrijven we een wedstrijd uit en een jury zal, net zoals in het geval van de voormalige kolonie, op basis van verschillende criteria bepalen welke bestemming het meest aangewezen is. De projectomschrijving, planning en timing en de geboden prijs met financieringsplan zijn hierbij doorslaggevend.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer