maandag 15 oktober 2018 - Rode Duivels
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 Photo News/belgaimage

Dinsdag 20.45 uur België - Nederland

Limburgs trio in Nederland

licht troeven Oranje door

“Alles begint en eindigt met Depay”

Waar is het verschil tussen Oranje en België? Wie moeten de Rode Duivels extra in de gaten houden? Wij legden ons oor te luister bij drie Limburgers, die actief zijn in Nederland. Tongenaar Cyriel Dessers, Ekselnaar Dries Wuytens en Genkenaar Jordy Croux blikken vooruit op de Derby der Lage Landen aan de hand van drie vragen.

Sven CLAES

Wat is het grootste verschil tussen het huidige Oranje en de Rode Duivels?

“De Rode Duivels steunen op wereldvedettes zoals Hazard, Lukaku, Kompany en De Bruyne. Allen hebben ze het al laten zien op het hoogste podium. Bij Oranje is de hoop voor de volgende jaren vooral gevestigd op jongens als Frenkie de Jong (Ajax), Mathijs De Ligt (Ajax) en Memphis Depay (Lyon)”, merkt Cyriel Dessers op. “Zij hebben het potentieel om zo goed te worden als onze Rode Duivels, maar zijn nu nog niet op het niveau van de Belgische vedettes. Er komt een nieuwe lichting aan in Nederland. De goede prestaties van Ajax en PSV in de Champions League bewijzen dat. En dan vergeet ik Arnaut Danjuma Groeneveld nog. In Nederland balen ze dat hij afgelopen zomer naar Club Brugge trok in plaats van naar een Nederlandse topclub.”

Welke Nederlandse aanvaller moeten de Rode Duivels in de gaten houden?

“Alles begint en eindigt met Memphis Depay, de aanvaller van het Franse Olympique Lyon”, meent Dries Wuytens. “Depay is een geweldige voetballer met een individuele actie. De ex-speler van PSV en Manchester United is bovendien ook sterk aan de bal. Probeer het leer maar eens van hem af te pakken, dat lukt je echt niet zonder slag of stoot (lacht). Daarnaast kan hij met zijn geweldig afstandsschot uit het niets een doelpunt maken. De Rode Duivels kunnen hem beter niet te veel ruimte geven.”

  HBvL

Welke Nederlandse spelers zijn een meerwaarde bij de Rode Duivels?

“Dan kijk ik net als Dries Wuytens in de eerste plaats naar Memphis Depay”, oordeelt Jordy Croux. “Een aanval met Depay en Lukaku, dan zou je als trainer goud in handen hebben. Het zijn beide killers in het strafschopgebied. In Nederland zijn ze ook vol lof over Ajacied Frenkie de Jong, een 21-jarige voetballer die heel weinig balverlies op het middenveld lijdt. Wat een talent. Ook Steven Bergwijn zou niet misstaan in het elftal van Roberto Martinez. De flankaanvaller van PSV is bijzonder snel en heeft enorm veel kracht.” (svc)

Cyriel Dessers
Leeftijd23
PositieAanvaller
ClubFC Utrecht
Aantal matchen in Nederland 85

 Photo News

 BELGAIMAGE

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws