Het vroegere vredegerecht vormt het decor voor wandelingen van Antwerp Ghostwalk.© Joris Herregods

Antwerp Ghostwalk wekt geschiedenis voormalig vredegerecht Berchem weer tot leven

Berchem -

In het vroegere Vredegerecht in Berchem, waar sinds kort ook de trouwers elkaar het jawoord geven, organiseert het district samen met de vertellers van Antwerp Ghostwalk wandelingen die de geschiedenis van het gebouw weer tot leven wekken.

“Het statige gebouw van het voormalige vredegerecht van Berchem vormt voortaan het decor voor de Berchemse huwelijken en andere ceremonies”, klinkt het bij district Berchem. “Dat er vandaag kan getrouwd worden in het prachtige salon, hebben we in feite te danken aan een huwelijk… in 1893. Voor het jonge paar werd een chique woning gebouwd, helemaal in de geest van de Belle Epoque. Het was geen hotel, maar een stadspaleis dat doorheen de tijd verschillende functies kreeg.”

Tijdens de wandeling gaan de vertellers van Antwerp Ghostwalk op zoek naar originele elementen in het interieur en de tuin. Zo ontdek je de vele verhalen achter de historische muurschilderingen, de enorme traphal, de bonte verzameling schouwen, het merkwaardige plafond,... “De persoonlijke verhalen van de familie, maar ook van de vrederechter die hier meer dan dertig jaar werkte, katapulteren je terug in de tijd en brengen zo een ode aan dit bijzondere gebouw.”

In het statige gebouw worden sinds kort de Berchemse trouwpartijen georganiseerd.© Sarah Van den Elsken

De rondleidingen zijn een initiatief van het district Berchem en worden uitgevoerd door Antwerp Ghostwalk. Ze worden gratis aangeboden aan inwoners van Berchem. Je kan maximaal zes tickets reserveren. De eerstvolgende rondleiding vindt plaats op zaterdag 11 mei om 14 uur.

Meer info via de website van het district Berchem

 (JABA)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER