© Dirk Vertommen

Acht maanden cel gevraagd voor openbare zedenschennis

Een man die in het openbaar masturbeerde, waardoor minderjarigen hem konden zien, heeft zich donderdag voor de correctionele rechtbank van Mechelen moeten verantwoorden. De beklaagde liet verstek gaan, maar de vader van een zevenjarig meisje die de man in actie betrapte, kwam wel opdagen. Het parket vroeg acht maanden opsluiting.

De politie van Mechelen-Willebroek werd op 19 januari opgeroepen omdat een man voor het venster en in het deurgat van zijn woning aan het masturberen was. Een zevenjarig meisje dat voorbijliep met haar ouders, betrapte de man. Aan de politie verklaarden ze dat het ging om een man van een jaar of vijftig die in de woning was. In het betrokken huis woonden twee mannen, een vader met zijn zoon. De vader gaf toe op het moment van de feiten thuis te zijn geweest, maar zegt niets met de zaak te maken te hebben. Hij kon wel niet zeggen wie het dan wel geweest zou zijn, en had op dat moment geen bezoekers.

Het parket vraagt acht maanden opsluiting en een boete van 800 euro, de man kwam niet opdagen voor zijn proces en stuurde ook geen advocaat. Hij kent zijn vonnis op 15 november.

De vader van het minderjarige meisje kwam wel naar de zitting. Hij vroeg geen schadevergoeding, maar wilde de zaak wel bijwonen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER