Thibaut Courtois krijgt documentaire op Amazon Prime over revalidatieproces na zware knieblessures

Thibaut Courtois (32) heeft zich tijdens z’n maandenlange revalidatieproces van z’n knieblessures laten volgen door een cameraploeg, wat zal resulteren in een documentaire die te zien zal zijn op Amazon Prime.

Maxime Caeyman
Bron: The Athletic

Het is de nachtmerrie van elke voetballer: je kruisbanden scheuren. Het overkwam Thibaut Courtois begin augustus enkele dagen voor de seizoensopener in La Liga. Hij scheurde op training de voorste kruisband van z’n linkerknie en was maanden out. Net wanneer hij in maart dicht bij z’n comeback aanleunde, kreeg hij op training een nieuwe opdoffer te verwerken. Een scheurtje in de interne meniscus van z’n rechterknie hield hem weer enkele weken van het veld. Op 4 mei tegen Cadiz maakte hij dan eindelijk z’n langverwachte comeback. Onze landgenoot mocht meteen de nieuwe landstitel vieren en lijkt begin juni in de Champions League-finale tegen Dortmund onder de lat te staan. Zo komt er toch nog een happy end aan het seizoen van Courtois.

Al die maanden revalideren om terug aan de voetbaltop te staan, zijn vastgelegd door de camera’s van Amazon Prime. Wanneer de documentaire uitkomt, is nog niet duidelijk.

Carlo Ancelotti zal normaal gezien kiezen voor Courtois onder de lat in de Champions League-finale.© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal