© jvdv

Cafévrienden duimen voor populaire postbode na tragisch ongeval

In de cafés rond het Tweebruggen-plein duimen ze volop voor postbode Kristof Mettepenningen, alias de Metten. Die raakte woensdagavond zwaargewond toen een wagen hem aanreed op het zebrapad.

Jan Van de Velde

Kristof Mettepenningen, een 42-jarige postbode, verliet woensdagavond rond 18.30u het café Sportecho en stak het kruispunt met de Drapstraat over op het zebrapad. Daar werd hij aangereden. “Kristof maakte nog een handgebaar in de richting van die automobiliste, zodat ze zou afremmen, maar de wagen trof hem in volle snelheid”, zegt een ooggetuige.

“De klap was enorm. Kristof werd enkele meters ver weggeslingerd. Hij verloor zijn schoen en bloedde uit zijn oor. Dat leek onmiddellijk op een schedelbreuk te wijzen.”

Het slachtoffer liep inderdaad een schedelbreuk op, maar ook een bekkenbreuk en hij had zeven gebroken ribben. Hij werd met spoed overgebracht naar het AZ Nikolaas, waar hij gisteren nog op de afdeling Intensieve Zorgen lag.

Snelste facteur

De Metten, zoals hij in de volksmond wordt genoemd, is een populaire figuur in het uitgaansleven rond het Tweebruggenplein. In zijn stamcafé De Zwemkom richtte Kristof Mettepeningen Hamse Boys On Tour op: een supportersclub voor de Rode Duivels. Als voorzitter organiseerde hij tal van verplaatsingen met een autocar om onze nationale voetbalploeg aan te moedigen.

Een maand geleden, op 19 juni, vertrok hij samen met vriend Steven Lafaut voor een vijfdaagse trip naar Moskou om de Duivels live aan het werk te zien op het WK.

Gisteren heerste een bedrukte sfeer in café De Zwemkom. “Kristof is een deel van ons meubilair, met zijn vaste plekje links aan de toog”, vertelt cafébazin Clio Moens. “Het tragische ongeval is nu zowat het enige gespreksonderwerp hier. Iedereen is begaan met hem.”

“Het is hier ook veel rustiger nu, omdat Kristof er niet is om voor de ambiance te zorgen. We kennen hem allemaal als een toffe gast, grappig en door iedereen geliefd. Hopelijk komt alles goed”, aldus nog Clio.

Stamgast Rie D’Hoey heeft een opmerkelijke typering klaar. “De Metten is zonder twijfel de snelste facteur van Hamme”, zegt hij. “Hoe rapper hij klaar was met zijn ronde, des te vroeger kon hij samen met ons een pintje drinken.”