© REUTERS

Toeristenbus nabij piramides van Gizeh in Egypte getroffen door ontploffing

In Egypte is een bus met toeristen getroffen door een ontploffing nabij het Grand Egyptian Museum, bij de piramides in Gizeh, net buiten Caïro. Volgens bronnen bij de veiligheidsdiensten en hulpverlening zijn er minstens zeventien gewonden gevallen. In de bus zaten zo’n 25 Zuid-Afrikaanse toeristen. De meeste gewonden werden geraakt door glasscherven.

Het Duitse nieuwsagentschap DPA meldt op basis van een anonieme veiligheidsbron dat een explosief was aangebracht naast de muur van het museum. Die kwam tot ontploffing toen de bus met buitenlandse toeristen voorbijreed, aldus de bron. Op videobeelden na de aanslag is te zien dat er brokstukken op de weg liggen.

In december vorig jaar kwamen nog drie Vietnamese toeristen en hun lokale gids om het leven bij een bermbom in dezelfde regio van de hoofdstad.

Het toerisme is een cruciale sector voor de economie van Egypte. Na de Arabische revolutie en de daaropvolgende chaos daalde het aantal toeristen van 14,7 miljoen in 2010 tot amper 5,3 miljoen in 2016. Maar sinds twee jaar is het aantal toeristen weer aan het toenemen.

Van 21 juni tot 20 juli wordt in Egypte de Africa Cup of Nations georganiseerd, het belangrijkste voetbaltoernooi van het continent.

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer