© Isosport

REACTIES. Maxim De Cuyper niet te spreken over fatale penalty tegen Club Brugge: “Op zo’n moment kan je nooit fluiten”

Het is nét niet gelukt voor Club Brugge in de halve finale van de Conference League tegen Fiorentina (1-1). Tien minuten voor tijd spatte de Brugse Europese droom uiteen. Lees hier de reacties na de wedstrijd.

Jonas Withouck

LEES OOK. Dan toch geen Europese finale voor Club Brugge: late penalty van Fiorentina maakt einde aan sprookje

Hans Vanaken: “Zij waren net iets beter dan wij”

Hij zorgde al voor de 1-0 en helemaal op het einde had kapitein Hans Vanaken ook het tweede doelpunt kunnen maken. “Mijn schot was net niet genoeg in de hoek om binnen te gaan, maar de keeper pakt hem ook goed”, baalt Vanaken bij Sporza. Maar hij is ook eerlijk. “In de tweede helft konden we de bal net iets te weinig bijhouden. Al bij al, over twee wedstrijden bekeken, waren zij net iets beter dan wij. Toen die ballen op het doelkader gingen denk je ‘misschien zit al het geluk aan onze kant’, maar dan kwam die strafschopfase. Het is zuur om die gelijkmaker zo tegen te krijgen.”

© Isosport

“Ik weet niet of de VAR zou tussenkomen als hij niet floot”, geeft Vanaken zijn mening over de strafschopfase. “Maxim werd ook even vastgehouden, denk ik. Wordt er daar penalty gefloten, dan zou de VAR ook niet tussenkomen. Maar dat zijn van die fases die in de grijze zone vallen. De ene keer heb je die tegen, de andere keer krijg je die mee. Het is vooral zuur dat die gelijkmaker ook zo laat kwam. Want als je naar verlengingen gaat, dan zit alles erin.”

“De laatste drie matchen in de competitie hebben we nog alles om voor te spelen, daar moeten we nu op focussen. Nu hebben we een aantal dagen om dit te verwerken. Ik denk als we gaan terugblikken op dit parcours dat we heel fier gaan zijn. Maar als je in de halve finale zit, dan wil je naar die finale. Dat is jammer genoeg niet gelukt, maar we hebben nog een kampioenschap om op te focussen.”

Maxim De Cuyper: “Penalty voor mij onbegrijpelijk”

“We moeten eerlijk zijn: ze verdienden een doelpunt, ze raakten een paar keer de lat en de paal”, is ook Maxim De Cuyper eerlijk over de tegenstander. Maar de linksback was niet te spreken over de penalty die Club nekte. “Maar de manier waarop het dan gebeurt… die penalty is voor mij onbegrijpelijk. Ik vind dat je dat op zo’n moment nooit kan fluiten. Het was een duel zoals er heel de match waren. En als je dat heel de match niet fluit, moet je dat ook in de zestien niet fluiten.”

© Isosport

Over het contact in de zestien op het einde van de wedstrijd waar De Cuyper zelf neerging en een penalty claimde, was hij eerlijk. “Ik voelde contact, maar dat was misschien ook te licht voor een penalty. Maar aan de andere kant (bij de goal van Fiorentina, red.) was het ook geen penalty.”

“We waren goed aan de wedstrijd begonnen en hadden het gevoel dat het erin zat. Ik had het gevoel (door al die ballen op het doelhout, red.) dat het voor hen allemaal net niet was. Het is echt pijnlijk om op zo’n manier uitgeschakeld te worden.”

Geraakt de teleurstelling verwerkt tegen maandag, wanneer Club het opneemt tegen Union? “Dat is nog even, we hebben nog even tijd. Het is logisch dat dit pijn doet, dit gaan we niet te veel meer meemaken, al hoop ik natuurlijk van wel. Maar tegen maandag is dit vergeten.”

Simon Mignolet: “Morgen gaat de zon weer op en gaat het leven verder”

Het moest één van de grootste wedstrijden uit de geschiedenis van Club Brugge worden en dat leek het na een flitsende goal en een vroege en knappe goal ook te worden, maar Fiorentina was toch een maatje te groot, ook al had het een strafschop nodig om dat in daden en een resultaat om ter zetten. “Jammer dat zo’n kapitale match door de ref en een strafschop moet beslist worden”, stak Mignolet zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken.

Mignolet gaf toe dat Club het vooral na de rust moeilijk had. “Het verschil heeft natuurlijk ook te maken met kwaliteit, zij kunnen nog een jongen inbrengen zoals Nzola, die vorig seizoen 25 goals scoorde en echt weegt op een verdediging. Ze troffen een paar keer het kader en waren beter, maar het bleef 1-0 en we leken naar verlengingen en misschien strafschoppen te gaan, maar dan is het doodjammer dat zo’n match door de ref moet beslist worden.”

“Er zal wel contact geweest zijn, maar in zo’n geladen match met zoveel duels en zo’n intensiteit is het jammer dat je het als ref niet beter aanvoelt en de match niet met een strafschop laat beslissen. Ik zag dat twee jongens vochten voor de bal, maar of dat nu strafschop was?”

Fiorentina haalt dus voor de tweede keer op rij de finale en bleek een echt uitgekookte ploeg. “1-1 spelen tegen zo’n ploeg is dan ook een mooi resultaat en we mogen deze knappe campagne niet zo snel vergeten”, vond Mignolet, die door het bereiken van de finale zo graag een legende van Club Brugge was geworden.

Dat kan nog altijd maar hij beseft dat door zijn leeftijd de tijd dringt. Een nieuwe titel kan hem alvast weer wat dichter bij die status brengen. “Ik heb dat ook in de kleedkamer gezegd aan de jonge gasten. Zij krijgen nog de tijd én de kansen. We hebben gedaan wat we moesten doen en de supporters vonden dat ook. Bovendien is het seizoen nog niet gedaan. We moeten nu snel de knop omdraaien en ons focussen op de competitie. Deze uitschakeling mag geen rem zijn op de rest van ons seizoen. Morgen gaat de zon weer op en het leven gaat verder. Daar gaat het nu om.”

Mignolet had niet gemerkt dat Brandon Mechele weende na de match, maar nam de routinier in bescherming. “Brandon moet zich niet schuldig voelen, hij speelde een heel sterke match en presteert al een heel seizoen op hoog niveau. Dat overkomt de beste, we weten allemaal welke persoon hij is, in de kleedkamer is hij de grootste fan van Club Brugge en dan doet voor zo iemand dubbel zoveel pijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Conference League