Ruben Van Genechten denkt dat zijn ploeg een mentaal voordeel kan hebben in de barragewedstrijd.© Geert Tresignie (GTG)

Voetbal 3de provinciale - eindronde dalers: Hofstade - Pepingen-Halle B 

Ruben Van Genechten rekent op voltallige kern van Pepingen-Halle B om eindrondeduel in Hofstade te winnen: “De enige ambitie is om erin te blijven”

Hofstade -

In Hofstade hadden ze het niet onmiddellijk zien aankomen. Het debuutseizoen in derde provinciale was helemaal niet zo slecht, maar toch belandde de club op de barrageplaats. Zondag moet Hofstade proberen om het behoud af te dwingen. De tegenstander wordt Pepingen-Halle B.

Bart Devaere

Verbroedering Hofstade zat aan het einde van de competitie in een neerwaartse spiraal. De ploeg van Yves Mesmans verloor zes van de laatste acht wedstrijden en tuimelde zo van de achtste naar de dertiende plaats. De laatste nederlaag, op het veld van Ritterklub, was er teveel aan. Het was pas na die slotmatch dat Hofstade nog een fataal plaatsje zakte.

“Dat kwam inderdaad hard binnen”, bevestigt secretaris Tom Straetman. “Een gans seizoen zijn we niet in de problemen gekomen en dan word je op de laatste speeldag plots verwezen naar de eindronde. Dat is niet leuk. Het is bij ons de laatste acht weken wat tegen beginnen zitten, en dan komt de stress ook meer naar boven. Toch hoop ik dat onze jongens snel de klik kunnen maken voor de volgende match. We hopen zondag al te winnen, want anders wordt het echt spannend in die tweede beslissende wedstrijd. We hebben er alleszins het volste vertrouwen in.”

Mentaal voordeel

Ruben Van Genechten, de coach van Pepingen-Halle B, is op zijn hoede voor de verplaatsing naar Hofstade. “Mentaal zijn we misschien in het voordeel, want mijn jongens konden zich nu al een drietal weken voorbereiden op deze eindronde. We zijn er klaar voor. Ik kan ook met een voltallige ploeg afzakken naar Hofstade.”

“Anderzijds is het een nadeel dat we op verplaatsing spelen. Dat het een natuurgrasveld is speelt ook niet in ons voordeel. Dat zijn we veel minder gewoon. Toch hebben we maar één ambitie: erin blijven. We willen het al in de eerste wedstrijd afmaken en niet de stress meenemen naar een tweede wedstrijd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER