Trajectcontrole© Marc Herremans

Stad wil trajectcontrole invoeren in Boerenkrijgstraat: “Sluipverkeer voorkomen”

Mechelen -

De stad Mechelen wil zo snel mogelijk een trajectcontrole invoeren in de Boerenkrijgstraat. De maximumsnelheid wordt er ook verlaagd naar 30 km/u. Met de trajectcontrole wil het stadsbestuur het sluipverkeer tussen de Grote Nieuwedijkstraat en de Borgersteinlei aan banden leggen.

In 2019 werd er een trajectcontrole ingevoerd in de Grote Nieuwedijkstraat. Dat zorgde volgens de stad voor een significante verbetering van de verkeersveiligheid in de straat, zeker in combinatie met de herinrichting en de invoering van een zone 30. Vorig jaar besliste het stadsbestuur om ook in de Borgersteinlei een trajectcontrole in te voeren en de maximumsnelheid er te verlagen naar 30 km/u.

“Om te voorkomen dat de Boerenkrijgstraat, die tussen de twee straten in ligt, een sluiproute zou worden, gaan we ook in die straat een trajectcontrole installeren en de maximumsnelheid terugbrengen tot 30 km/u”, zegt burgemeester Bart Somers (Voor Mechelen). “Zo voorkomen we dat het sluipverkeer zich nog langs deze route verplaatst en verbeteren we de verkeersveiligheid in de hele wijk tussen de Grote Nieuwedijkstraat en de Borgersteinlei.”

Snel operationeel

De stad bekijkt nu welke praktische aanpassingen nodig zijn om de nieuwe trajectcontrole snel operationeel te krijgen. “Mensen staan er niet altijd bij stil, maar de wijk Mechelen-Noord is heel dichtbevolkt”, zegt schepen van Mobiliteit Alexander Vandersmissen (Voor Mechelen). “Er staan enkele duizenden woningen en er circuleert een veelvoud aan auto’s. Die moeten zich vaak op geconcentreerde momenten een weg banen langsheen smalle wegen.”

“Uit recente cijfers blijkt dat zo goed als 100% van de bestuurders zich aan de snelheidslimieten houdt binnen een trajectcontrole en dat er ook heel wat minder ongevallen gebeuren”, aldus Vandersmissen. “De trajectcontroles blijken dus erg efficiënt. Het is natuurlijk onmogelijk om die overal te gaan plaatsen, maar we bekijken alle opportuniteiten.” (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen