Wout met zijn kapot gescheurde broek.
Volledig scherm
Wout met zijn kapot gescheurde broek. © Benny Proot

Ongeval met kettingzaag loopt goed af dankzij … iPhone X: “Zelfs mijn smartphone kan het navertellen”

Wout Amery (43) uit Jabbeke is zijn iPhone X bijzonder dankbaar. Tijdens snoeiwerken in zijn tuin kreeg de veertiger ei zo na een kettingzaag in z’n bil. De smartphone in z’n broekzak ving de klap op, waardoor Wout enkel wat schrammen opliep. “Zelfs m’n iPhone werkt nog”, vertelt hij opgelucht.

13 reacties

  • Willem Pots

    5 jaar geleden
    die kettingzaag sprong in beveiliging door de kledij zelf (of door de stophendel boven het handvat), niet door de iPhone. Doe de test: plak een iPhone met tape op een plank en zaag die met een kettingzaag door. Piece of cake!
  • Roger Janssens

    5 jaar geleden
    Wel, dan is er toch nog iets waar zo'n ding kan voor dienen. Al betwijfel ik sterk of dat het geweld van de kettingzaag zal stoppen. Het zal veeleer te maken hebben met het veiligheidsmechanisme van de machine zelf.
  • Els P

    5 jaar geleden
    Ivo Pallemanss: inderdaad, dan hadden we niet moeten lezen dat i-phone's "nuttig" zijn ;-)
  • Alex Van Meirvenne

    5 jaar geleden
    Yep, de iPhone is veel meer dan een telefoon. Tot spijt van wie het benijdt... :)
  • kelly Bernaert

    5 jaar geleden
    beschermende zaagkledij dat is het enige dat helpt, nu mag je nog van geluk spreken!
  1. Feestelijkheden rond 125 jaar Sint-Pieters op gang getrokken: “Het is een kans om de rijke geschiedenis van onze deelgemeente levendig te houden”
    PREMIUM

    Feestelijk­he­den rond 125 jaar Sint-Pie­ters op gang getrokken: “Het is een kans om de rijke geschiede­nis van onze deelgemeen­te levendig te houden”

    In 2024 is het 125 jaar geleden dat Sint-Pieters-op-den-Dijk samengevoegd werd met de Stad Brugge. Dit jubileum gaat niet onopgemerkt voorbij. Sint-Pieters Connected organiseert samen met talrijke lokale verenigingen een hele reeks activiteiten. Zaterdag werd het startsein gegeven met de tijdelijke inhuldiging van het Charles Serweytensplein en bij een verjaardag hoort natuurlijk ook een taart.
    Brugge
  2. Gedetineerde ontkent dat hij celgenoot meermaals verkrachtte in Brugse gevangenis: "Maar ik heb hem wel geslagen omdat hij onhygiënisch was”
    PREMIUM

    Gedetineer­de ontkent dat hij celgenoot meermaals verkracht­te in Brugse gevangenis: "Maar ik heb hem wel geslagen omdat hij onhygië­nisch was”

    Eerder kreeg hij bij verstek nog vijf jaar cel omdat hij in volle coronaperiode z’n celgenoot, met wie hij in isolatie zat, meermaals verkrachtte en mishandelde. Maar op z’n tweede proces ontkende Zohir K. (21) maandag dat hij zich schuldig maakte aan seksueel misbruik. “Ik krijg nog liever 10 jaar voor poging tot doodslag, dan 5 jaar voor iets dat ik niet gedaan heb”, stelde hij. Al klonk de uitleg van de man voor zijn DNA-sporen op het slachtoffer nogal ongeloofwaardig.
    Brugge