© ROB TV

Politie controleert honderden leerlingen op drugs in Diest

De lokale politie Demerdal heeft dinsdagochtend en -middag een grootscheepse controle gehouden bij scholieren in Diest. Die werden met behulp van onder meer drugshonden gecontroleerd op het bezit van verdovende middelen. Drie leerlingen bleken drugs bij te hebben.

“Tijdens een overleg met de twee grote schoolgemeenschappen werd ons de bezorgdheid onder de aandacht gebracht met betrekking tot het drugsgebruik”, zegt korpschef Jan Vanhauwere van de politie Demerdal. “Dit overleg, de zorg van burgemeester Jan Laurys en de strategische keuzes in ons beleidsplan zijn er de aanleiding toe dat wij vanuit de politie een tandje bijsteken. Wij willen nagaan in welke mate jongeren die op weg zijn naar school en/of zich ophouden in de stad in het bezit zijn van verboden middelen.”

Dinsdagochtend controleerde de politie daarom aan de Leuvensepoort alle jongeren die gebruik maakten van het openbaar vervoer. Elf bussen werden daarbij afgeleid naar de Commissaris Neyskenslaan, waar 414 passagiers moesten afstappen. Inspecteurs van De Lijn gingen de vervoersbewijzen na en betrapten één zwartrijder terwijl drugshonden van de federale politie de jongeren en hun rugzak controleerde. Een vijftal jongeren werd op basis van de reactie van de drugshonden aan een grondiger controle onderworpen. Dat resulteerde in twee kleine gebruikershoeveelheden drugs.

In het station van Diest controleerde de spoorwegpolitie op datzelfde moment een tiental jongeren.

Rond het middaguur voerde de politie met steun van vier ruiters van de federale politie controles uit in de verschillende stadsparken, alsook op andere gekende plekken waar veel jongeren rondhangen. Daarbij werd een 70-tal jongeren gecontroleerd, van wie er één in het bezit bleek van een dealershoeveelheid weed.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER