Mexico stopt migranten aan grens

Nieuws
De Mexicaanse politie heeft migranten uit andere Midden-Amerikaanse landen tegengehouden aan de grens met Guatemala.
anp
maandag 22 oktober 2018 om 03:00

Tecun Uman

De migranten maken deel uit van een groep van in totaal zo’n vierduizend mensen die in een stoet door Honduras en Guatemala is getrokken en de Verenigde Staten als eindbestemming heeft. President Donald Trump heeft gedreigd de grens tussen Mexico en de VS te sluiten als de ‘mars der migranten’ dat punt bereikt.

Voor de handelsbetrekkingen zou sluiting van die grens zeer nadelig zijn. De Mexicaanse autoriteiten hebben daarom besloten de karavaan niet door Mexico te laten trekken. Individuele migranten mogen wel een procedure opstarten om Mexico in te mogen, of er asiel aan te vragen, zei de Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken Luis Videgaray eerder.

Honderden migranten deden een poging om bij de plaats Tecun Uman Mexico binnen te komen, maar stuitten op de Mexicaanse politie. Die meldde dat zes agenten daarbij gewond zijn geraakt. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Altenburg na het wassende water in 2021 (links) en in 2024. De natuur herstelt zich,maar de beloofde 'snelle' wederopbouw verloopt uiterst moeizaam.

Drie jaar na de verwoestende overstroming snakt het Duitse Ahrdal naar de terugkeer van toeristen

In het Limburgse Valkenburg zitten de hotels weer even vol als voor de overstroming van 2021. Maar in het zwaargetroffen Duitse Ahrdal is het nog lang niet zo ver. Terwijl de bewoners snakken naar vakantievierders.

Auto's met Servische vlaggen trekken door de hoofdstad Belgrado uit protest tegen de beslissing van de VN.

VN besluiten tot jaarlijkse herdenking van genocide in Srebrenica, Serviërs woedend

Wereldwijd wordt voortaan jaarlijks op 11 juli de genocide in Srebrenica herdacht. De Algemene Vergadering van de VN heeft daartoe donderdag besloten. De Servische regering en Servische leiders in Bosnië-Herzegovina zijn woedend.

De zeegrens tussen Rusland en Finland. De foto is genomen in de Zuid-Finse gemeente Virolahti en aan de overkant is Rusland te zien.

Wil Rusland nieuwe grenzen trekken in de Oostzee? 'Moskou zegt: we doen wat we willen'

Volgens inmiddels weer ingetrokken berichten wil het Kremlin de maritieme grenzen in de Oostzee actualiseren. Was de publicatie een fout of een provocatie?

Premier Kaja Kallas van Estland,  die deze week erkende dat sommige landen nu al militairen trainen in Oekraïne, op eigen risico.

Denktank Clingendael: EU moet snel trainingsmissie in Oekraïne overwegen

De Europese Unie moet onderzoeken of het zijn huidige trainingsmissie van Oekraïense militairen (deels) kan verschuiven naar Oekraïne, adviseren onderzoekers van het Instituut Clingendael .

Oekraïense militairen zijn nog steeds de baas in Chasiv Yar, een strategische plek ten noorden van Avdiivka.

Het Westen verschuift zelfopgelegde 'rode lijnen' nu Oekraïne in het nauw komt

De ergste paniek lijkt voorbij over de Russische aanval ten noorden van Charkiv. Maar experts zijn het erover eens dat Oekraïne komende maanden een zware tijd tegemoet gaat.

De Noorse koning Harald spreekt het Deense koningspaar toe tijdens een staatsbanket in Oslo.

Deens koningspaar viert twintigste trouwdag in Noorwegen

Op de twintigste verjaardag van hun trouwdag dineerden de in januari aangetreden koning Frederik van Denemarken en koningin Mary met hun Noorse collega’s in het koninklijk paleis in Oslo.