De man sloeg in de zomer van vorig jaar toe in het SOLV in Bornem, maar een medewerkster kreeg de dief in de mot en sloeg alarm.© Joris Herregods

Parket eist 14 maanden cel voor man die bewoners rusthuis besteelt: “Toegeslagen bij de meest kwetsbare mensen van onze maatschappij”

Bornem/Willebroek -

Een man uit Willebroek hangt een celstraf van veertien maanden boven het hoofd voor diefstallen in het SOLV, het Seniorencentrum Onze-Lieve-Vrouw in de Stationsstraat in Bornem. Daar had hij uit enkele kamers van bewoners geld en juwelen gestolen.

Eind juli van vorig jaar merkte een werkneemster van het woonzorgcentrum een onbekende man op die rondhing in het gebouw. Hij ging binnen in kamers en het viel de medewerkster op dat hij een schroevendraaier in zijn achterzak had zitten. De vrouw maakte melding van hetgeen ze gezien had en de man in kwestie bleek ook gefilmd te zijn door de bewakingscamera’s aan de ingang van het SOLV.

De politie kon de Y.F., een man uit Willebroek, klissen. Hij bleek op dat moment in het bezit te zijn van twee gouden halskettingen en een geldsom. “Hij had geen werk en had geld geleend bij zijn huisgenoot. Dat geleende geld wou hij terugbetalen en had er dan niets anders op gevonden dan te gaan rondneuzen in het seniorencentrum in Bornem”, lichtte procureur Catherine Van de Heyning toe. “De man gaf tijdens zijn verhoor bij de politie de diefstal van het geld en één halsketting toe. De tweede gouden ketting die hij bij zich had was naar eigen zeggen van zijn oma. Een ketting die hij altijd op zak zou hebben.”

Het Openbaar Ministerie stelde vast dat Y.F. in het verleden al twaalf keer werd veroordeeld. “Maar nu heeft hij toegeslagen bij de meest kwetsbare mensen van onze maatschappij: de oudere mensen.”

Niemand aanwezig

Advocaat Dirk Jacobs gaf de feiten namens zijn cliënt toe. “Hij heeft 25 en 60 euro gestolen, net als een gouden ketting. Maar hij is enkel binnen geweest in kamers waarvan de deur openstond en waarvan hij dus wist dat er niemand aanwezig was. Hij wou geen bewoners bang maken”, klonk het bij de raadsman die een werkstraf vroeg.

Vonnis wordt op 27 mei verwacht. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen