Rapper Drake maakt het te bont in de NBA: “Nog nooit zoiets respectloos gezien”

© USA TODAY Sports

Met de finale van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA in zicht, lopen de spanningen in de Eastern Conference hoog op. En dan moet zelfs de Canadese rapper Drake het ontgelden.

In de Western Conference plaatsten de Golden State Warriors zich ondertussen al voor de vijfde opeenvolgende finale van de NBA. Maar in de Eastern Conference ligt alles nog open. Daar staat het na vier duels 2-2 tussen de Toronto Raptors en de Milwaukee Bucks. De Bucks kwamen 0-2 voor, maar in eigen huis maakten de Raptors er ondertussen 2-2 gelijk van. Tot groot jolijt van de wereldberoemde rapper Drake, een grote fan van de Raptors.

De legende gaat dat overal waar Drake verschijnt als fan, het team of de sporter in kwestie verliest. Maar op de prestaties van de Raptors heeft de rapper voorlopig nog geen negatieve invloed. Drake kon dinsdag dan ook de pret niet op toen de Raptors in eigen huis de vloer aanveegden met de Milwaukee Bucks (120-102) in het vierde finaleduel van de Eastern Conference. Maar het gedrag van Drake langs de lijn is in het verkeerde keelgat geschoten bij de Milwaukee Bucks.

De draak staken met Bucks-ster Giannis Antetokounmpo, even de schouders masseren van Raptors-coach Nick Nurse,... Drake doet alsof hij een volwaardig lid is van de Toronto Raptors. Terwijl hij eigenlijk gewoon een fan is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik heb nog nooit zoiets respectloos gezien”, reageerde Georgios Dimitropoulos, voormalig agent van Giannis Antetokounmpo boos. “Stel je voor dat zoiets zou gebeuren tijdens een concert. Een sportman die in de VIP-sectie vlak naast de band op het podium komt zitten om een beetje stoer te doen tijdens de show, wetende dat de camera’s op hem gericht zijn. En die zelfs een massage zou geven aan de zanger tijdens de show. En dat de security hem dat zou laten doen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Bucks-coach Mike Budenholzer kan er niet om lachen. “Je kon er niet naast kijken dat hij zich liet gelden tijdens de time-outs. Hij probeerde met de scheidsrechters te praten. Ik heb niet alles gezien, maar ik zal maar niet zeggen wat ik daar over denk. Ik weet niet hoe lang hij op het veld heeft gestaan. Als ik naar de media kijk, heb ik de indruk dat het belangrijker is dan dat ik denk dat het is. In ieder geval: op het veld is in geen plaats voor fans - of wat Drake ook mag zijn voor de Raptors - die zo’n dingen doen. Er zijn grenzen om een reden. Normaal gezien is de NBA behoorlijk efficiënt in hoe ze met zo’n zaken omgaan.”

Drake kreeg vorig jaar al een waarschuwing van de NBA nadat hij het aan de stok had gekregen met Kendrick Perkins, speler van de Cleveland Cavaliers, tijdens de rust van de eerste partij in de halve finales van de Eastern Conference.

Donderdagavond ontmoeten Milwaukee en Toronto elkaar voor Game 5 op het veld van de Bucks. Een wedstrijd die zonder Drake aan de rand van het veld wordt gespeeld, tot grote opluchting van Giannis Antetokounmpo en zijn band.

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AP

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen