© Federale politie

Politie op zoek naar overvaller die “als een pinguïn” wandelt

De federale politie is op zoek naar een verdachte die op 1 april een bejaarde man heeft beroofd in zijn woning in de Oedenkovenstraat in Antwerpen. Hij bedreigde het slachtoffer met een mes en ging ervandoor met een heuptasje en een portefeuille. Hij is volgens de politie te herkennen aan zijn specifieke manier van wandelen: “Hij wandelt een beetje als een pinguïn.”

dvd

Iets voor 19.00 uur kwam het slachtoffer die dag thuis van een familiefeest toen plots de bel ging. “Het slachtoffer deed open en werd onmiddellijk bedreigd met een mes”, zegt de federale politie in een opsporingsbericht. “De dader hield het mes met zijn rechterhand ter hoogte van de keel van de bejaarde man, terwijl hij met zijn linkerhand het heuptasje van het slachtoffer losmaakte. Het slachtoffer was zo bang dat hij ook nog zijn portefeuille aan de dader gaf.”

De dader liep daarna onmiddellijk weg in de richting van de Kroonstraat. Het slachtoffer vermoedt dat hij werd gevolgd op zijn weg naar huis.Uit het onderzoek blijkt dat de verdachte op meerdere plaatsen is gefilmd door bewakingscamera’s en dat leverde duidelijke beelden op.

© Federale politie

© Federale politie

© Federale politie

De verdachte heeft halflang donker haar en is ongeveer 1,70 tot 1,75 meter lang. Hij droeg die dag opvallende witzwarte schoenen. Hij heeft O-benen en loopt mank. “De verdachte heeft een opvallende manier van stappen, als een pinguïn”, zegt de federale politie.

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800/30.300. U kunt ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER