Voor Jeff Nolmans is er volgend seizoen geen plaats meer bij Kortrijk Spurs. “De nieuwe hoofdcoach brengt blijkbaar zijn eigen assistent mee.”© Bart Vandenbroucke

Basketbal BNXT League - Elite Silver: LWD Basket Leeuwarden - Kortrijk Spurs (Zondag om 16 uur)

Jeff Nolmans neemt binnenkort afscheid van Kortrijk Spurs: “Play-offs zijn onhaalbaar geworden en dat is een domper op ons seizoen”

Kortrijk -

Kortrijk bakte er in Elite Silver nog niet veel van tegen de Nederlandse ploegen. De Spurs worden zondagnamiddag verwacht in het verre Leeuwarden voor een mogelijk spannende wedstrijden, want beide ploegen tellen 24 punten na acht matchen.

Marnix Verstichel

In de thuismatch verloor Kortrijk Spurs met 85-92 van de Nederlanders. “De moeilijkheidsgraad om goed te presteren is eigenlijk wel gestegen, maar op zich loopt de voorbereiding wel rustig”, zegt coach Jeff Nolmans. “Alle spelers zijn paraat, behalve Yarick Brussen natuurlijk, die met zijn zware blessure dit seizoen niet meer zal kunnen aantreden. Ik denk dat we die vier komende wedstrijden nog zo goed mogelijk zullen afhandelen, zoals het een profclub betaamt. We zijn er ons wel bewust van dat de play-offs onhaalbaar geworden zijn en dat is toch wel een domper op ons seizoen. Als ik zie hoe we dit seizoen bij momenten wel sterk presteerden, dan is het zeer teleurstellend dat die play-offs niet gehaald werden.”

“Het blijft raar. Als er ook maar iets tegenvalt, dan zijn wij niet bij machte om ons daar snel over te zetten”

Jeff Nolmans

Coach Kortrijk Spurs

Domino-effect

“Ik kreeg al duizend keer de vraag of ik de vinger niet op de wonde kan leggen, maar ik kan daar echt geen antwoord op geven. Niemand kan dat. Mochten we dat geweten hebben, dan hadden wij daar – en ik als coach zeker – ook wel iets aan gedaan. Ik zie in elke match wel telkens goeie momenten. Neem nu dat tweede quarter tegen Feyenoord, dat was best wel oké. Maar het blijft eigenaardig waarom wij in de loop van een wedstrijd telkens zo’n groot kwaliteitsverschil laten optekenen. Het blijft raar. Als er ook maar iets tegenvalt, dan zijn wij niet bij machte om ons daar snel over te zetten. Dan heeft dat zo’n impact op de wedstrijd dat het een domino-effect krijgt en we in een negatieve spiraal terechtkomen. Wat we tegen Mechelen presteerden om op het einde nog sterk terug te komen, dat vond ik meer dan positief. Maar dat is een uitzondering geworden. Wie aan de zijlijn kijkt, stelt vast dat wij alle tools in huis hebben om om het even wie te kloppen. Het is dan frustrerend – dat is het juiste woord – om vast te stellen dat wij dat op het terrein niet altijd kunnen brengen.”

Professioneel genoeg

Voor Jeff Nolmans zal volgend seizoen geen plaats meer zijn bij Kortrijk Spurs. “De nieuwe hoofdcoach (Johan Roijakkers, red.) brengt blijkbaar zijn eigen assistent mee”, legt Nolmans uit. “Maar we zijn met z’n allen professioneel genoeg om zoiets te aanvaarden. Ik zie wel wat op mijn pad komt. Nu blijven de resultaten van Kortrijk Spurs het belangrijkste.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer