donderdag 24 januari 2019 - Voetbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Mamadou Sylla, hier in duel met Wataru Endo, verloor dit seizoen met Zulte Waregem op Stayen.  Photo News

STVV

Ex-ploegmaat Hendrik Van Crombrugge en analist Stef Wijnants over nieuwe Truiense spits

“Snel, sterk, maar veel kansen nodig om te scoren”

In 2017 legde AA Gent nog bijna 4 miljoen euro op tafel voor Mamadou Sylla (24). Twee jaar en slechts twee competitiedoelpunten later moet de aanvaller het scorend vermogen op Stayen opkrikken. Wishful thinking? “Bij Eupen had hij relatief veel kansen nodig om te scoren”, herinnert ex-Kanarie Hendrik Van Crombrugge zich nog. “Sylla koos te vaak voor eigen succes.” Desalniettemin kon de Senegalees in de Oostkantons prachtige statistieken voorleggen.

Sven CLAES

Mamadou is erg doelgericht met beide voeten. Maar er was destijds wel een serieus werkpunt: hij koos nog te vaak voor eigen succes Hendrik VAN CROMBRUGGE Ex-ploegmaat bij Eupen

Bij Eupen deelde Hendrik Van Crombrugge (25) in het seizoen 2016-2017 de kleedkamer met Mamadou Sylla, die toen gehuurd werd van het Spaanse Espanyol. Met 11 doelpunten en zes assists in 29 wedstrijden dwong hij een miljoenentransfer naar de Ghelamco Arena af.

“Mijn ervaringen met Mamadou zijn overwegend positief”, vertelt de doelman. “Het is een zéér complete spits, die met zijn snelheid goed de vrije ruimtes induikt. Hij weet wanneer hij - met al zijn technische bagage - moet afhaken om in de bal te komen en in de combinatie betrokken te worden. Ik herinner me vooral nog zijn fysieke (sprong)kracht om zelfs als targetspits zijn mannetje te staan. Mamadou is erg doelgericht. Maar er was destijds wel een werkpunt: hij koos nog te vaak voor eigen succes. Hij had ook relatief veel kansen nodig om een doelpunt te maken, maar hij compenseerde dat met ongelooflijke goals vanuit het niets.”

 BELGA

Rechterkant

Marc Brys zal niet aan de status raken van Boli om hem uit de ploeg te zetten. Ik verwacht daarom Sylla meer als een optie voor de rechterkant Stef WIJNANTS Analist

Doelpunten scoren uit het niets. Stef Wijnants wil het eerst zien en dan pas geloven. “Sylla is absoluut geen vervanger van de vertrokken Bezus”, stelt de analist. “Op papier is de Senegalees eerder een concurrent voor Yohan Boli, maar Marc Brys zal niet aan de status van zijn spits raken en hem uit de ploeg zetten. Daarom zie ik Sylla meer als een aanvulling voor de flanken. Ik verwacht dat hij een optie wordt voor de rechterkant. Bij STVV zal hij met Boli in een soortgelijke situatie terechtkomen als bij Zulte Waregem, waar Hamdi Harbaoui een vaste waarde is voorin. Of hij het scorend vermogen van de Kanaries de hoogte in zal jagen? Dat blijft een groot vraagteken. Sylla heeft één goed seizoen gekend bij Eupen, maar heeft daarna twee seizoenen zo goed als niet gescoord.”

Transfers Bezus en Syllavandaag afgerond

Transfers Bezus en Sylla vandaag afgerond

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar vandaag worden de transfers van Roman Bezus en Mamadou Sylla afgerond. Bezus zal voor 3,5 seizoenen tekenen bij AA Gent, Sylla wordt door de Buffalo’s uitgeleend aan STVV. Zulte Waregem, dat met AA Gent een huurovereenkomst tot het einde van het seizoen had over Sylla, wilde de Senegalese spits pas lossen als het zeker was dat Hamdi Harbaoui blijft. De Tunesische spits gaf gisteren zijn woord aan Essevee en zal dat vandaag met een handtekening bekrachtigen. STVV-coach Marc Brys hoopt dat Sylla zo snel mogelijk aansluit en speelgerechtigd is voor de trip van zaterdag naar Cercle Brugge. In principe moet dat lukken. Roman Bezus verscheen gisteren niet meer in Sint-Truiden op het oefenveld, hij legde het tweede deel van zijn medische en psychologische testen af bij AA Gent. (gus,fbu)

Tomiyasu en Endo tegen Vietnam - Vanmiddag om 14 uur werken Tomiyasu en Endo met Japan hun kwartfinale van de Asian Cup af tegen Vietnam. Locatie is het Al Maktoum stadion in Dubai. (rco)

Nazon: Schotland of Turkije? - Duckens Nazon wordt allicht uitgeleend. Er is interesse vanuit Schotland en Turkije voor de spits uit Haïti. (gus)

Dussaut naar Dinamo Boekarest - Damien Dussaut heeft onderdak gevonden in Roemenië. De Franse flankverdediger vond een akkoord bij het Roemeense Dinamo Boekarest. Zijn contract bij STVV werd in oktober al ontbonden. (gus)

Ryckaert trekt naar Eendracht Aalst - Verdediger Steve Ryckaert, die het nooit verder schopte dan de beloften, stapt over naar amateurclub Eendracht Aalst. (gus)

Teixeira opnieuw fit - STVV trainde woensdag op het kunstgras in de Sint-Jansstraat. Teixeira (knie) was weer van de partij. Ook Ceballos deed het eerste deel mee. Mmaee trainde voluit, weliswaar met masker. (gus)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws