© AP

Duo in de cel voor kweken van cannabis in Puurs-Sint-Amands

De Mechelse raadkamer heeft dinsdag de aanhouding van twee Nederlanders met een maand verlengd. De twee werden vrijdag opgepakt toen een cannabisplantage werd opgerold in een huis in Puurs-Sint-Amands en daarna door de onderzoeksrechter aangehouden. Het tweetal was ter plaatse en verstopte zich in de kelder.

jtp

De lokale politie Klein-Brabant heeft vrijdag een cannabisplantage opgerold in een huis aan de Pullaarsteenweg in Puurs-Sint-Amands. Vanuit de buurt had de politie signalen ontvangen over verdachte zaken aan de woning. Er werd een onderzoek geopend en dat resulteerde in een huiszoeking op 18 januari. In het huis werd marihuana gekweekt. Er kon in totaal 40 kilogram marihuana in beslag genomen worden. Om de plantage te laten draaien, werd de elektriciteit afgetapt voor de meter.

Twee Nederlanders van 28 en 39 jaar hadden zich in de kelder verstopt, maar de politie kon hen arresteren. Ze werden aangehouden door de onderzoeksrechter en die aanhouding is dinsdag/vandaag door de raadkamer in Mechelen bevestigd.

De lokale recherche van de lokale politie Klein-Brabant zet het onderzoek voort.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER