Veertig maanden cel gevorderd voor 19-jarige inbreekster

De 19-jarige Desa D. wordt voor de correctionele rechtbank van Antwerpen vervolgd voor twaalf woninginbraken. De procureur vorderde veertig maanden cel, omdat ze niet aan haar proefstuk toe is. Haar DNA dook ook al op bij feiten in Spanje.

Desa D. werd op 7 september 2017 op heterdaad betrapt, toen ze samen met een minderjarig meisje probeerde in te breken in een woning in Wuustwezel. Een getuige kon hen staande houden en verwittigde de politie. De beklaagde droeg een halsketting, die ze eerder die dag had buit gemaakt bij een inbraak in Brasschaat. De au pair had toen in de keuken twee meisjes betrapt die alle kasten aan het doorzoeken waren.

Maar daar bleef het niet bij, want ze hadden op diezelfde 7 september 2017 ook nog in twee andere huizen in Brasschaat en Wuustwezel ingebroken. Ze hadden met een steen een raam en terrasdeur ingegooid en hadden de woning overhoop gehaald, op zoek naar geld en juwelen.

Desa D. werd aanvankelijk in een instelling geplaatst, omdat ze zich had voorgedaan als minderjarige. Toen uit een botscan bleek dat ze meerderjarig was, belandde ze alsnog in de gevangenis.

Na verder onderzoek van onder meer de telefoon- en zendmastgegevens kon ze aan nog acht inbraken gelinkt worden in onder meer Turnhout, Willebroek, Schoten en Beerse, die eind augustus en begin september gepleegd werden.

Desa D. bekende een aantal feiten, maar zei dat ze in opdracht van haar lief had gehandeld. Hij kon niet gevat worden. De verdediging pleitte voor een milde straf en vroeg de rechtbank om rekening te houden met haar jonge leeftijd en afkomst. De beklaagde behoort tot de zigeunergemeenschap en was in maart 2017 vanuit Italië naar België gekomen. Ze verbleef bij haar oma in een zigeunerkamp in Luik. “Ik zal het nooit meer doen”, beloofde ze de rechtbank. Vonnis op 8 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER