Queen & The Clubs repeteren volop voor optredens van volgende zomer.© Stef Geeraerts

Queen & The Clubs steken muziek in nieuw jasje: “Liefde voor muziek is ons grote voorbeeld”

Mol -

Mol is een coverband rijker: Queen & The Clubs. Enkele weken geleden maakten de acht bandleden hun debuut tijdens het foodfestival Hapke Mol. Wanneer we hen opzoeken in hun repetitiekot – dat zich bevindt in de kelder van één van de bandleden – zijn de voorbereidingen voor de zomer al volop aan de gang.

Stef Geeraerts

Hoewel de dagen van Lorenz en Marcia al goedgevuld zijn zonder een coverband, ontstond vorig jaar toch het idee om samen door te zetten. “We hebben twee kinderen, maar we speelden al langer met het idee om ons toch meer bezig te houden met muziek,” zegt Marcia. “We kenden al veel muzikanten, waardoor de tijd rijp was om met Queen & The Clubs te starten.”

De exacte muziekstijl van het repertoire is moeilijk te bepalen. “We zijn gestart met een open blik en spelen vooral covers die een meerwaarde hebben. Het is fijn om van bepaalde covers een nieuwe versie te maken waarin we al onze instrumenten kwijt kunnen. We willen vooral een groot publiek bereiken.”

Zoektocht naar juiste bewerking

Steven speelt al van kindsaf trompet, maar vind bij Queen & The Clubs een weg waar hij zichzelf helemaal in kwijt kan.“Wie trompet wil leren spelen, wordt geacht om bij de harmonie te gaan, maar dat was niet de weg die ik wilde bewandelen. Liefde voor muziek is voor mij een mooi voorbeeld van de richting die we met Queen & The Clubs willen uitgaan. Niet zozeer om nieuwe versies maken, maar wel op zoek gaan naar de juiste bewerkingen van live-versies die we samen kunnen spelen.”

“Het is fijn om van bepaalde covers een nieuwe versie te maken waarin we al onze instrumenten kwijt kunnen. We willen vooral een groot publiek bereiken”

Marcia

Enige gediplomeerde muzikant van Queen & The Clubs

De reden om in een bandje te spelen, is voor elk bandlid verschillend. “We zijn allemaal muzikanten die al wel eerder in een band gespeeld hebben, maar het is ook echt de eerste keer dat we allemaal op dezelfde golflengte zitten”, zegt Lorenz. “We willen echt een coverband die vooral iets wil opbouwen en met veel goesting op het podium staat. Het is fantastisch om na een drukke werkdag je hoofd te kunnen leegmaken en samen te repeteren”, vult Steven aan.

Uitdaging

Queen & The Clubs is met Jeroen, Gunter, Lorenz, Steven, Lander, Gert, Jasper en Marcia een band met acht muzikanten. “In een setting als deze zul je niet snel andere coverbands vinden. Het is best een uitdaging om met zoveel instrumenten op te treden en samen te spelen”, zegt Lorenz.

Al zorgt samenspelen ook voor de nodige uitdaging om de muziek op elkaar af te stemmen. “We zijn flexibel en slagen erin om vooral goed met elkaar te communiceren. Ook als iemand minder goed speelt, kunnen we dat tegen elkaar zeggen. Achteraf luisteren we vaak naar onze optredens om ons te verbeteren”, zegt Lander.

Marcia is leadzangeres, maar de leden van de groep beschikken allemaal over multifunctionele talenten. “Marcia is de enige gediplomeerde muzikant onder ons”, lacht Lorenz. “Dat is soms wel confronterend, maar door onze kennis met elkaar te delen, kunnen we op verschillende punten focussen. Het is de bedoeling om de komende maanden volop te repeteren en ons repertoire voor een live-publiek te brengen. Hapke Mol was een eerste grote test. Dat mensen spontaan meedansen, geeft veel voldoening. Muziek is een leuke hobby, omdat je overal waar je komt, voor feest kunt zorgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners