maandag 22 juli 2019 - Auto & Motor
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Laurens Vanthoor aan het werk in Lime Rock. Porsche

AUTOSPORT

Laurens Vanthoor vergroot voorsprong in Amerika

Zoldernaar Laurens Vanthoor en zijn Nieuw-Zeelandse ploegmaat Earl Bamber werden voor Porsche tweede in de IMSA-race in Lime Rock (VS). Vanthoor had na een eindeloze reeks tweede plaatsen eindelijk de pole gepakt. “Toch een beetje opgelucht”, zei hij. De zege moest hij laten aan de Ford GT van Richard Westbrook (GB) en Ryan Briscoe (Aus). Westbrook ging 6 minuten voor tijd voorbij aan Bamber. Het Bamthor-duo heeft nu 2018 punten, 8 meer dan de andere Porsche van Tandy en Pilet.

“Achteraf is het natuurlijk altijd makkelijker”, aldus Vanthoor. “Met een andere strategie hadden we misschien kunnen winnen. Maar onze focus is gericht op het kampioenschap en daarom wilden we geen strategische risico’s nemen. In dat opzicht hebben we het maximale bereikt.” (mc)

DTM - Marco Wittman (Dui, BMW) en Mike Rockenfeller (Dui, Audi) wonnen de DTM-races in Assen (Ned). Lanakenaar Robin Frijns (Ned, Audi) viel zaterdag uit en werd zondag 6de. Rene Rast (Dui, Audi, 3+5) blijft leider.

W Series - Emma Kimilainen (Fin) won zaterdag in de W Series in Assen. Naomi Schiff werd 12de. Zondag werd een experimentele race gereden met een start in omgekeerde volgorde van de stand in het kampioenschap. Megan Gilkes (Can) lag vanop pole de hele race op kop en had in een photofinish 3 duizendsten over op Alice Powell (GB), die als 17de gestart was. Jamie Chadwick (GB) blijft leider voor Beitske Visser..

PORSCHE CUP - In de Porsche Carrera Cup Benelux in Assen werd Dylan Derdaele eerst 4de en daarna had hij een kapotte velg na een contact. De zeges waren telkens voor de Nederlander Max van Splunteren.

KARTING - Kobe Pauwels werd 7ste in de slotmanche van het EK karting in Le Mans (Fra), klasse OK. De Heppenaar was de snelste in de kwalificaties, won vier van de vijf heats en mocht vanop pole vertrekken in de finale. Maar daarin viel hij naar enkele ronden terug, mede door een aanrijding, tot P12. De zege was voor Gabriele Minì (Ita), de titel voor regerend wereldkampioen Lorenzo Travisanutto (Ita), die tweede werd.

iRACING - Een week voor de echte 24 Uur van Spa heeft Max Verstappen de virtuele versie gewonnen op iRacing. Hij vormde een team met Lando Norris en de sim-racers Max Benecke en Max Wenig. Het kwartet leidde de hele race vanop pole, maar even was er opschudding toen de remmen van Verstappens sim-installatie het lieten afweten op een kwartier van het einde. Hij kon de Audi R8 binnenbrengen en Norris maakte de klus af. (mc)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws