Direct naar artikelinhoud
Ruimtevaart

De maanlanding zoals u ze nooit eerder zag en hoorde: NASA geeft tienduizenden fragmenten vrij

Astronaut Buzz Aldrin is de tweede man op de maan. Aldrins collega Neil Armstrong, die op 21 juli 1969 deze foto nam, was de eerste.Beeld AFP

Het is dit jaar precies 50 jaar geleden dat de mens voor het eerst voet zette op de maan. Voor de Amerikaanse ruimtevaartmaatschappij NASA aanleiding om tienduizenden beeld- en geluidsfragmenten van dat historische feit vrij te geven.

Het is een project dat iedereen die van de sterren droomt zal doen watertanden. Op de website Apollo in Real Time kan u nooit eerder gepubliceerd materiaal bekijken en beluisteren over de legendarische missie. 

Op die website volgt u de missie zoals ze destijds plaatsvond. Met alle audiofragmenten aan boord van de Apollo 11-missie, maar ook onder meer duizenden foto’s, filmbeelden uit de ruimte en communicatie met de ploeg op aarde. Daarbij kan u de missie van voor de lancering volgen tot aan de commentaren achteraf - allemaal aan de hand van materiaal dat niet eerder publiekelijk beschikbaar was. En als u niet zoveel tijd heeft, kan u natuurlijk ook naar de interessantste momenten doorscrollen.

De echte feestelijkheden laten nog even op zich wachten, want de maanlander Eagle landde op 20 juli 1969 op de maan, en Neil Armstrong zette pas op 21 juli zijn eerste beroemde stap.