De Sint Michiels Rally is een ludieke estafetteloop.© rr

Eerste editie van ludieke estafetteloop KVHC Mereta is groot succes: “Motivatie om er jaarlijkse traditie van te maken”

Sint-Katelijne-Waver -

Op dinsdag 30 april vond in het Sint-Michielspark in Sint-Katelijne Waver de allereerste editie van de Sint Michiels Rally plaats. De wedstrijd van studentenvereniging KVHC Mereta combineerde een uitdagende estafetteloop met bitterballen en een levendige ambiance.

In een uur tijd zo veel mogelijk rondjes lopen op een parcours dat dwars door het clubhuis van KVHC Mereta en het Sint-Michielspark gaat. Dat was het doel van de allereerste Sint Michiels Rally. Bij iedere passage aan de finishlijn moesten de deelnemers een drankje drinken en een bitterbal verorberen. De winnende ploeg klokte uiteindelijk af op zeventien afgelegde rondes.

“We zijn zeer tevreden over de grote opkomst”, aldus Frederik Theunis, praeses van KVHC Mereta. ”Het concept van de rally werd duidelijk gesmaakt en motiveert ons om van dit evenement een jaarlijkse traditie te maken. Het is fantastisch om als studentenorganisatie op deze manier positief in de aandacht te komen en de gemeenschapsbetrokkenheid te bevorderen.“

De Leuvense studentenfanfare zorge voor muziek.© rr

Studentenfanfare

Want onder de deelnemers waren niet alleen studenten, maar ook leden van lokale verenigingen. “Tijdens de ludieke wedstrijd werden ze onophoudelijk aangemoedigd door een massa aanwezigen”, zegt Theunis. “En door de Leuvense studentenfanfare, die zorgde voor heel wat meezingers en opzwepende deuntjes. Het was een spektakel dat niet alleen de deelnemers en toeschouwers vermaakte, maar ook buurtbewoners en verenigingen dichter bij elkaar bracht.”

Alle bezoekers kregen van de organisatie ook nog een gratis bitterbal. De frituursnack vormde zo de rode draad doorheen het evenement. “En na de race barstte het feest pas echt los, met een feestje dat tot in de vroege uurtjes doorging”, aldus de praeses van de organiserende studentenvereniging. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners