donderdag 19 juli 2018 - Voetbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Doelpuntenmaker Henkens in duel met Straetman.  Dick Demey

LOMMEL SK 2 – LOKEREN 1

Azevedo en Henkens zorgen voor overwinning

Lommel SK heeft tegen eersteklasser Lokeren een deugddoende oefenzege geboekt. Het versloeg de troepen van coach Peter Maes met 2-1. Thomas Azevedo en Robin Henkens zorgen in het eerste half uur voor de goals.

Lommel begon de partij met testspeler Leonardo Rocha in de spits. In een genietbare oefengalop versierde Lokeren de eerste kansen. Keeper Coucke redde uitstekend op een grondscherende knal van Terki en na een uithaal van Lawal moest Henkens zijn verslagen doelman op de lijn assisteren. Maar Lommel liet zich niet wegdrummen en stak de neus ook een paar keer gevaarlijk aan het venster. Toen de infiltrerende Valcke knap Azevedo vond, was keeper De Wolf eraan voor de moeite: 1-0. Diezelfde Azevedo liet even later een dubbele voorsprong liggen, zijn ploegmaat Henkens niet. Een prachtige vrijschop van net buiten de grote rechthoek en bingo: 2-0.

Een fris van de lever spelend Lommel eiste ook het aanvangskwartier van de tweede helft voor zich op. Daarna werden de spelers stilaan moe en was het weer tijd voor een rist vervangingen. Diaby zorgde nog voor de aansluitingstreffer: 2-1. In de slotfase werd thuisgoalie Coucke niet meer echt verontrust. (pidi)

LOMMEL: Coucke, De Wilde (62’ Gaethofs), Neven, Santermans, Cauwenberg, Bitsindou, Brebels, Henkens, Valcke (70’ Vermijl), Azevedo (70’ Berben), Rocha (62’ Cerigioni).

LOKEREN: De Wolf, Tirpan, Diaby, Monsecour, Van Moerzeke, Overmeire (46’ Marecek), Terki, Lawal, Hupperts, Straetman, Soder.

LOKEREN (na 70 minuten): De Wolf, Marzo, Van Peteghem, Filipovic, Diaby, Torres, Marecek, Cevallos, Miric, Straetman, De Ridder.

DOELPUNTEN: 17’ Azevedo 1-0, 30’ Henkens 2-0, 68’ Diaby 2-1.

GELE KAARTEN: Tirpan, Diaby.

SCHEIDSRECHTER: De Creemer.

Exit Rommens - De stage van Philippe Rommens (Jong PSV) beëindigd werd. Het blijft nog steeds wachten op Glenn Claes (KV Mechelen). (pidi)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws