Kunstenaar Koerie, Maxime Callaert (voorzitter Zorgpunt Waasland) en Tjeu Van Diessen (directeur Zorgpunt Waasland) stellen fier het nieuwe binnenplein voor.© yjs

Streetart brengt kleur op binnenplein van dienstencentrum: “Link met voetbal was de enige voorwaarde”

Sint-Niklaas -

Het binnenplein van dienstencentrum Den Aftrap in het Gerdapark in Sint-Niklaas ziet er een pak kleurijker uit, dankzij de nieuwe street art van de Sint-Niklase kunstenaar Koerie. De muurschildering Soccer fest moet bezoekers overtuigen om in de fleurige binnenruimte te vertoeven.

Yannick Joos

Wie zich in het binnenplein van dienstencentrum Den Aftrap begeeft, kan niet naast de kleurrijke en in het oog springende panelen kijken. De grijze trappenwand werd twee maanden lang onder handen genomen door Koerie, de artiestennaam van de Sint-Niklase kunstenaar Koenraad Seghers.

“Het dienstencentrum is het stadium van de klassieke bingo’s en dansnamiddagen voorbij en moet ook een gezellige plek zijn om in te vertoeven”, zegt Tjeu Van Diessen, algemeen directeur van Zorgpunt Waasland. “Naast het street art-werk hebben we ook nieuw terrasmeubilair en meer groen aangebracht, zodat bezoekers sneller naar het binnenplein trekken om er te ontspannen en een praatje te slaan.” (Lees verder onder de foto)

Het werk kreeg de naam ‘Soccer Fest’.© yjs

De typische kleurrijke stijl van Koerie is duidelijk te herkennen in het werk, dat de naam Soccer Fest kreeg. “Ondertussen heb ik al een tiental werken in Sint-Niklaas gemaakt, maar in dit verhaal was er wel één nadrukkelijke voorwaarde opgelegd”, zegt Koenraad. “De muurschildering moest voetbal ademen, gezien alles op het domein verwijst naar het verleden van voetbalclub FC Gerda (dat vroeger op die plek voetbalde, red.). Als je wat dichter bij het werk staat, zie je onder meer een voetbalgoal, de scheidsrechter met zijn fluitje en de gele en rode kaarten. Wie echt goed kijkt, kan in elk vlak ook een cijfer ontdekken.”

© yjs

© yjs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER