Nederland geeft geen punten tijdens Eurovisiesongfestival: “EBU moet het oplossen”

Influencer Nikkie de Jager deelt toch niet namens Nederland de punten uit tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. De visagiste vindt het niet goed voelen, vertelt ze in een videoboodschap die te zien was in de voorbeschouwing op de finale. De Nederlandse omroep AVROTROS laat desgevraagd weten dat organisator European Broadcasting Union “het zelf moet oplossen”.

vea

Daarnaast heeft de verantwoordelijke omroep AVROTROS laten weten zich “niet geroepen” te voelen de punten uit te delen. Hoogstwaarschijnlijk worden de punten gepresenteerd door songfestivalbaas Martin Österdahl, maar een woordvoerder van AVROTROS kon dat niet bevestigen. “Dat is afwachten.”

“Nu AVROTROS niet langer onderdeel is van de finale van het Eurovisiesongfestival, voelen we ons niet geroepen om live punten uit te delen”, aldus de omroep. “In overleg met Nikkie de Jager, die vanavond als onze spokesperson zou optreden, hebben we besloten het dan ook niet te doen. Net als Nikkie hadden wij deze avond heel anders voorgesteld.”

Ook de Finse zanger Käärijä is niet langer puntengever voor Finland. De nummer twee van het vorige songfestival heeft zich teruggetrokken. “Ik heb besloten om niet langer de punten te geven van de Finse jury. Het voelt niet goed meer”, schrijft Käärijä in een korte verklaring op Instagram. De Fin is goed bevriend met de zaterdag gediskwalificeerde Joost Klein.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER