Ligue 1 Conforama / Speeldag 17

AS Monaco - OGC Nice

1 - 1
Benoit Badiashile50'
30'Allan Saint-Maximin

50' Doelpunt

1-1 Benoit Badiashile
Assist: Rony Lopes

60' Geel

Julien Serrano

70' Wissel

in: Djibril Sidibé
out: Benjamin Henrichs

71' Wissel

in: Radamel Falcao
out: Moussa Sylla

79' Wissel

in: Stevan Jovetic
out: Aleksandr Golovin

90'+6' Geel

Radamel Falcao

30' Doelpunt

0-1 Allan Saint-Maximin
Assist: Adrien Tameze

37' Geel

Christophe Jallet

45'+3' Rood (direct)

Ihsan Sacko

61' Geel

Bonfim Dante

77' Strafschop gemist

Allan Saint-Maximin

79' Wissel

in: Danilo
out: Rémi Walter

84' Wissel

in: Jean-Victor Makengo
out: Allan Saint-Maximin

90'+4' Wissel

in: Racine Coly
out: Adrien Tameze
Start wedstrijd 19:00 Plaats Monaco Stadion Stade Louis II Toeschouwers 11 345 Scheidsrechter Benoît Bastien

Gelijkspel helpt Monaco nauwelijks vooruit in operatie redding

Monaco heeft woensdag 1-1 gelijkgespeeld tegen Nice in een inhaalwedstrijd van de zeventiende speeldag in de Franse Ligue 1. Aanvoerder Youri Tielemans maakte de wedstrijd vol. Het Lyon van Jason Denayer speelde 2-2 gelijk bij Toulouse.

Omdat het om een inhaalwedstrijd ging, kon Monaco geen beroep doen op winterkoopjes zoals Cesc Fabregas. Allan Saint-Maximin (30.) opende de score voor Nice, Benoit Badiashile (50.) maakte na de pauze gelijk. Nacer Chadli ontbreekt bij het Monaco van coach Thierry Henry met een dijblessure, de onderhandelingen met Rode Duivel Michy Batshuyi zijn nog lopende. In de stand blijft Monaco met vijftien punten uit twintig wedstrijden negentiende en voorlaatste.

Jimmy Durmaz (12, 74.) bracht Toulouse 2-0 voor tegen Lyon, maar Denayer en co sleepten toch nog een gelijkspel uit de brand. Moussa Dembele (75.) maakte de 2-1, Nabil Fekir (87.) in het slot nog de gelijkmaker. Aaron Leya Iseka maakte tien minuten voor tijd zijn opwachting voor Toulouse, maar gaf dus mee de zege uit handen. Nîmes tot slot won met 1-0 van Nantes, waar Anthony Limbombe vijf minuten voor tijd inviel.