Morgen “rode zaterdag” maar drukte op de Europese wegen nu al voelbaar

Een de drukste vakantieweekeindes zit eraan te komen. De eerste vakantiegangers keren terug, de tweede grote shift vertrekt. Dat is leidt nu al tot drukte op onze wegen.

pom

In eigen land verwacht VAB een drukke avondspits rond de steden Antwerpen en Brussel, alsook vertragingen op de wegen richting kust en Ardennen. Momenteel moet je zo al rekening houden met 20 minuten vertraging op de E411 Brussel – Luxemburg bij wegenwerken bij Namen.

Luxemburg

In Luxemburg geldt er momenteel een “smogalarm” op de autosnelwegen. De maximumsnelheid bedraagt er nu 90 km/u.

Duitsland

De inwoners van Noordrijn-Westfalen vertrekken vandaag al richting het Zuiden van Europa. Dat leidt momenteel al tot files op verschillende plaatsen:

-A3 Keulen – Frankfurt: 40 minuten extra

-A3 Würzburg – Neurenberg: 30 minuten extra

-A9 Neurenberg – München: 1 uur extra

-A8 Karlsruhe – München: 1 uur extra

Ook morgen wordt een rode dag in Duitsland, met files op de belangrijkste noord-zuid verbindingen.

!Opgelet voor wie richting Denemarken rijdt: morgenavond sluit men de A7 Hamburg – Flensburg af tussen Kaltenkirchen en Bramdstedt (zaterdag 21/7 21u tot zondag 22/7 9u)

Frankrijk

In Frankrijk is het momenteel al 45 minuten aanschuiven op de A31 Luxemburg – Nancy.

Ook wie via Lille rijdt moet rekening houden met een half uur vertraging op de A1 Lille - Parijs

Daarnaast is er ook zeer druk verkeer op de ring rond Parijs. Daar verlies je momenteel 35 minuten richting het zuiden.

Ook op de A63 tussen Bordeaux en de Spaanse grens moet je momenteel 35 minuten aanschuiven.

Morgen verwacht VAB de langste files in de Rhône-vallei op de A6/A7 richting Orange. Verder ook files op de A10 Parijs – Bordeaux bij Orléans. Wie op zondag richting Carcassonne trekt, moet daar ook rekening houden met de Tour de France.

Opgelet: Het gebeurt steeds minder dat automobilisten ’s nachts rijden, maar uit de VAB-Mobiliteitsbarometer blijkt dat 16% van de mensen die vrijdag vertrekken nog ’s nachts rijden. Wie vannacht richting Marseille rijdt, moet er ook rekening houden dat de A7 vannacht dicht is (tussen 21u en 5u) richting Marseille tussen Vitrolles en Les Pennes-Mirabeau. Er is een omleidingsroute voorzien.

Oostenrijk

In Oostenrijk staan er momenteel al files op de A11 richting Slovenië bij de Karawankentunnel: momenteel verlies je daar 25 minuten. Ook morgen moet je op dit knelpunt rekening houden met vertragingen, alsook op de A10 Salzburg-Villach en de Fernpasroute B179.

Zwitserland

Wie via Zwitserland richting het zuiden rijdt, moet vooral rekening houden met grote vertragingen voor de Gotthardtunnel op de A2. Momenteel moet je daar al rekening houden met een uur vertraging. Op zaterdagen kan de wachttijd daar oplopen tot meer dan 2uur. Ook vanuit Italië moet je nu al een half uur aanschuiven voor de Gotthardtunnel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen