© AFP

Xavi toch weg bij Barça ondanks sushi-akkoord? Persconferentie viel minder in de smaak bij voorzitter Laporta

Volgens de Catalaanse sportkranten El Mundo Deportivo en Sport zou FC Barcelona na dit seizoen toch afscheid nemen van trainer Xavi, hoewel hij en voorzitter Joan Laporta tijdens een sushi-maaltijd bij de voorzitter thuis op 24 april plechtig overeenkwamen om met elkaar door te gaan.

Michael Van Damme

Eerst gaf Xavi aan dat hij na dit seizoen zou stoppen omdat het op was bij hem, vervolgens draaide hij tijdens een sushi-maaltijd bij de voorzitter bij, iets wat plechtig wereldkundig werd gemaakt tijdens een persconferentie waarbij Xavi, sportief directeur Deco en voorzitter Laporta elkaar de hand drukten.

Maar een drietal weken later zou Laporta het alweer gehad hebben met Xavi en de beslissing genomen hebben na de voorlaatste competitiewedstrijd tegen Rayo Vallecano -waar Barça zich kan verzekeren van de tweede plaats- afscheid te nemen van hem.

Aanleiding is volgens de Catalaanse sportkranten de persconferentie van Xavi voor de match tegen Almeria van afgelopen weekend, die niet werd gesmaakt door Laporta.

De coach zei dat het vanwege de precaire financiële situatie van de club moeilijk zou zijn om volgend seizoen te concurreren met Real Madrid en andere Europese clubs. En dat de club deze zomer niet zomaar de spelers zou kunnen halen die ze wilde, zoals in het verleden wel het geval was.

Een kwade Laporta zou daarop samen met Deco niet meegereisd zijn naar Almeria. Na overleg binnen de club zou Laporta beslist hebben om terug te komen op het akkoord van 24 april.

Als Barcelona zondag thuis wint van Rayo Vallecano is de tweede plaats binnen en zou Laporta opnieuw met Xavi samenzitten om hem op de hoogte te brengen.

Vraag is wat het uitlekken van dit nieuws teweeg gaat brengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal